Mainos

Kolikkopelit nuorten suosiossa

Rahapelit kiehtovat suomalaisnuoria. Lähes joka neljäs ylä- ja ammattikoululainen sekä joka seitsemäs lukiolainen pelaa rahapelejä vähintään kerran viikossa kertoo viimeisin Kouluterveyskysely.

- Alaikäiset nuoret pelaavat rahapeleistä useimmiten kolikkopelejä ja kertovat pääsevänsä pelaamaan niitä suhteellisen helposti, sanoo Elämä On Parasta Huumetta ry:n projektipäällikkö Inka Silvennoinen.

EOPH:n kouluvierailujen yhteydessä toteutettujen kyselyiden mukaan nuorten keskuudessa elää edelleen raha-automaatteja ja pelien toimintalogiikkaa koskevia vääriä uskomuksia.

- Osa nuorista on sitä mieltä, että seuraamalla raha-automaattia voi päätellä automaatin tulevat pelitapahtumat, Silvennoinen jatkaa.

Raha-automaattien pelaaminen ei ole enää lähitulevaisuudessa sallittua alaikäisten kohdalla Suomessa. Ikärajamuutoksen taustalla on kesäkuussa hyväksytty uusi arpajaislaki, joka tuo Suomeen 18-vuoden yleisen rahapelaamisen alaikärajan. Uudet ikärajat astuvat voimaan raha-automaattien osalta vuoden siirtymäajan jälkeen heinäkuussa 2011.

Vielä toistaiseksi ikäraja raha-automaattipeleihin on Suomessa 15 vuotta. Ravintoloissa ja pelisaleissa pelaaminen ei ole sallittua alle 18-vuotiaille.

EOPH:n kouluvierailujen yhteydessä toteutettujen kyselyiden mukaan suurin osa nuorista ei pelaa rahapelejä. Aikaisin lapsuudessa tai nuoruudessa aloitetulla pelaamisella on kuitenkin kansainvälisten tutkimusten mukaan yhteys rahapeliongelman syntymiseen myöhemmällä iällä.

EOPH toteuttaa viisivuotisen peliprojektin, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten liikapelaamisen ja pelaamisesta aiheutuvien haittojen ehkäisy. Rahapelaamisen lisäksi valtakunnallisessa projektissa käsitellään internet- ja konsolipelaamista.

Lisätietoa nuorten rahapelaamisesta: www.pakkopeli.fi

(MTV3 - EOPH)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.