Kolea alkukesän sää varmistaa katiskasaaliin

Kolean alkukesän johdosta katiskapyynti saattaa olla tällä hetkellä vapakalastusta palkitsevampaa, vinkataan Kalatalouden Keskusliitosta. Alhainen veden lämpötila on pitänyt monet kevätkutuiset kalat tavanomaista pidempään matalissa vesissä katiskakalastajan ulottuvissa.

Katiskasta soppakalat helposti

Katiska on helppokäyttöinen ja halpa kalanpyydys. Se antaa saalista myös tottumattomallekin pyytäjälle. Tyypillisimpiä katiskakaloja ovat ahven, hauki ja särkikalat.

Katiskamalleja on lukematon määrä alkaen perinteisistä puusta tehdyistä liistekatiskoista huoltoasemien nurkilla myytäviin metalliverkkokatiskoihin. Katiskan perusmalli on sydämenmuotoinen, mutta muoto voi vaihdella lähes pyöreästä kulmikkaaseen. Peruskatiska pyytää oikealla paikalla ja oikeaan aikaan hyvin, mutta katiskakalastukseen enemmän syventyneen kalastajan kannattaa rakentaa katiskansa itse.

Luvat kuntoon myös katiskalla pyydettäessä

Myös katiskapyytäjällä tulee olla kalastusluvat kunnossa, muistutetaan Kalatalouden Keskusliitosta. Yli 18-vuotiaat tarvitsevat 20 euroa maksavan valtion kalastuskortin sekä lisäksi vesienomistajan (yleensä kalaveden osakaskunnan) myöntämän kalastusluvan.

Maalla olevan katiskan nielun ja luukun tulee olla suljettu kunnolla, jotta linnut tai pikkueläimet eivät pääse pyydykseen. Katiskan nielua ei pidä asettaa vedenpinnan yläpuolelle, jotta vesilinnut, piisamit tai muut vedessä viihtyvät eläimet eivät uisi pyydykseen.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja