Mainos

Kokoomusnuorilta tuki Halla-ahon kohutulle rasismilausumalle

Kokoomuksen Nuorten Liitto antaa tukensa perussuomalaisten Jussi Halla-ahon rasismia koskevalle julkilausumalle.

Kokoomusnuorten nettisivuilla julkaistussa kannanotossa hämmästellään sitä, "ettei suurin osa Suomen johtavista poliitikoista ole valmis tuomitsemaan enemmistöihin kuuluvien ihmisten syrjintää."

Kannanoton on allekirjoittanut kokoomusnuorten puheenjohtaja, maahanmuuttokriittisyydestään tunnettu Wille Rydman.

Kokoomusnuoret katsovat, että vähemmistöjen suosiminen kiintiöiden ja positiivisen erityiskohtelun varjolla on hälyttävä osoitus Suomessa esiintyvästä julkisesta rasismista.

- Jos Suomesta todella halutaan tasa-arvoinen yhteiskunta, ei rekrytointitilanteissa esimerkiksi sukupuolella tai etnisellä taustalla tulisi olla mitään merkitystä. Ainoastaan pätevyyden tulisi ratkaista, vaatii Rydman.

Runsaasti arvostelua herättäneessä perussuomalaisten julkilausumassa tuomitaan sekä positiivinen että negatiivinen syrjintä.

Erityisesti positiivisen syrjinnän tuomitseminen on herättänyt valtavasti keskustelua. Moni asiantuntija on korostanut, että länsimaisissa oikeusvaltioissa vähemmistöille suodaan etuja, jotta heillä olisi käytännössä yhtäläiset oikeudet enemmistön kanssa.

Asiantuntijat ovat muistuttaneet, että positiivista syrjintää on muun muassa erilaisten etujen tarjoaminen vammaisille ja sotaveteraaneille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.