Mainos

Kokoomuksen Ollila: Porvarihallitus kakkosvaihtoehto

Kokoomuksen puoluesihteeri Heikki A. Ollila katsoo, että porvarihallitus on vain kakkosvaihtoehto, koska yhteistyö Keskustan kanssa näyttää "aika usvaiselta".

Kokoomuksen puoluesihteeri Heikki A. Ollila katsoo sosiaalidemokraattien olevan keskustaa todennäköisempi vaihtoehto kokoomuksen hallituskumppaniksi. Ollila sanoo sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, että tällä hetkellä yhteistyö keskustan kanssa näyttää "aika usvaiselta", koska sen ohjelma on epämääräinen ja tavoitteisto epäselvä.

Kysymykseen onko keskustan kanssa muodostettava porvarihallitus kokoomukselle viimeinen vaihtoehto, Ollila toteaa sen olevan kakkosvaihtoehto.

-Kyllä se syntyy, jos siihen ajaudutaan ja jos ei muuta synny, Ollila sanoo. Hän muistuttaa, että mikäli puolueiden suuruusjärjestys pysyy nykyisellään, demarien näkemyksellä on merkitystä.

Ollila lakkauttaisi työministeriön

Ollila sanoo olevansa valmis lakkauttamaan työministeriön ja hajauttamaan sen toiminnot muiden ministeriöiden hoidettavaksi. Työministeriön toiminta ei Ollilan mielestä ole vastannut niitä tavoitteita, joita sillä pitäisi olla.

Kokoomuksen mielestä työllisyyspolitiikan tulisi olla entistä enemmän elinkeinopolitiikkaa, ja siksi työministeriön tehtävien sijoittaminen pääosin kauppa- ja teollisuusministeriön alaisuuteen olisi perusteltua. Osa tehtävistä voitaisiin sijoittaa sosiaali- ja terveysministeriöön.

Ollilan mukaan sosiaalidemokraattien suosima tukityöllistäminen ja ns. aktiivitoimet ovat olleet temppuilua, kun kokoomus suosisi tukien suosimista yrityksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.