Kokoomuksen Mykkänen toivoo Wille Rydmanin toimista poliisitutkintaa

Kansanedustaja Wille Rydmanin epäillään käyttäytyneen ahdistavasti naisia kohtaan – Kai Mykkänen toivoo poliisitutkintaa 3:05
Kansanedustaja Wille Rydmanin epäillään käyttäytyneen ahdistavasti naisia kohtaan – Kai Mykkänen toivoo poliisitutkintaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kertoo olevansa järkyttynyt puolueen kansanedustajaa Wille Rydmania kohtaan esitettyjen syytösten sisällöstä. Hänen mukaansa "olisi helpointa", että tutkintaa jatkaisi nyt poliisi.

– Helsingin Sanomien juttu oli järkyttävää luettavaa eikä sen kaltaista käytöstä voi millään hyväksyttävää. Se on täysin tuomittavaa, Kai Mykkänen kommentoi MTV Uutisten puhelinhaastattelussa.

Useat nuoret naiset kertovat Helsingin Sanomissa Wille Rydmanin, 36, ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan.

Kokoomuksen kansanedustaja keskellä kohua – näin kommentoi puoluesihteeri 3:13
Katso myuös: Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman keskellä kohua – näin kommentoi puoluesihteeri Kristiina Kokko

Mykkäsen mukaan kokoomus aikoo nyt omilla keinoillaan selvittää sen, ”mitä asiassa voidaan pitää tosiasiallisina tapahtumina”.

– Tämä pitää sisällään harkinnan siitä, mitä keinoja eduskuntaryhmän ja puolueen on oikein käyttää ja mitä asioita voidaan pitää tosiasioina. Nythän on sana sanaa vastaan. Kyse on erittäin vakavista asioista, ja meillä on nollatoleranssi häirintään.

– Tietysti helpointa olisi, että poliisi jatkaisi tutkintaa, koska sitä kautta voitaisiin saada lisätietoja paitsi syyteharkintaa varten myös siitä, että meillä olisi viranomaisen tutkimaa tietoa pohjaksi arvioida, onko tässä moitittavaa käytöstä, joka ei ylitä rikoskynnystä.

Petteri Orpo MTV Uutisille: Kokoomus arvioi Wille Rydmanin asemaa puolueessa 3:49
Katso myös: Petteri Orpo MTV Uutisille: Kokoomus arvioi Wille Rydmanin asemaa puolueessa

Mykkänen ei tiennyt epäilyistä ennakkoon

Mykkänen kiistää itse tienneensä Rydmaniin liittyvistä epäilyistä ennakkoon. 

– Jokin aika sitten kuulin, että Helsingin Sanomat on (Rydmanista) juttua tekemässä ja puoluesihteeriä haastatellut. Meillä ei ole ollut kuitenkaan tietoa syytösten sisällöstä, saati laajuudesta.

Wille Rydman kertoo tekevänsä hyvin todennäköisesti rikosilmoituksen törkeästä kunnianloukkauksesta.

HS:lle Rydman sanoo, että on joutunut "härskin mustamaalauksen" kohteeksi ja että sen taustalla on yksi tai kaksi naista.

HS:n mukaan yksikään nainen ei ole itse ollut toimitukseen tai poliisiin yhteydessä. Valtaosa kertomuksista oli kerrottu poliisille ennen HS:lle puhumista.

Lue myös:

    Uusimmat