Mainos

Kokonainen talo pyörii Puruveden rannalla

Tiettävästi maailman ainoa pyörivä talo löytyy Suomesta.

Pyörivä torni on jo keksitty. Mutta, että kokonainen talo pyörii laatallaan. Se on jo harvinaisempi tapaus, mutta ei mahdottomuus.

Tiettävästi maailman ainoa pyörivä talo seisoo viimeistelyä vaille valmiina Puruveden rannalla. Taloa on esitelty pienoismallin avulla myös loppuviikon mökkimessuilla Helsingissä.

- Siellä on keskellä keskilaakeri ja 12 tolppaa, joilla sitten on nelipyörästöt. Niitten varassa tämä koko talo pyörii, kertoo keksijä Seppo Kärkkäinen Kesälahdelta.

Vesi-, viemäri- ja sähköjohtojen luulisi kiertyvän sykkyrälle jatkuvasti napansa ympäri pyörivässä talossa. Vaan eipä kierry. Ratkaisu löytyy maan uumenista, talon keskeltä.

- Tämä on vesiliitin, joka tässä pyörii sitten minun käden voimalla vielä. Mikään paikka ei mene solmuun ja tämä piti täysin taas kehitellä itse.

- Ollaan niinkun se talon keskisydämessä nyt ja tämä on keskilaakeri, 2 metriä halkasijaltaan ja tämä kantaa itsekseen 440 tonnia tämä säteislaakeri painoa.

12-kulmainen talo pyörähtää tällä vauhdilla tunnissa kerran napansa ympäri.

- Aamulla aurinko nousee tuolta päin, on mukava aamukahvit juoda aurinkoon päin. Ja päivä kiertää tällei myötäpäivään ja iltasella se laskeutuu kesällä tuonne , niin samalta terassilta myös jouda aurinkoon päin myös iltakahvit.

Metallialalta eläköitynyt Seppo Kärkkäinen on tyytyväinen nelivuotiseen projektiinsa.

- Se pyörii sittenkin....

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.