Kokkolan räjähdeturmassa loukkaantuneet poliisit olivat tuhoamassa nalleja: "He olivat tehneet vastaavan toimenpiteen kymmeniä tai jopa satoja kertoja"

Poliisit olivat eilen rutiinitehtävällä hävittämässä nalleja, kun ne räjähtivät. Kaksi poliisia loukkaantui Lohtajan ampuma-alueella Kokkolassa sattuneessa onnettomuudessa. Käynnissä oli Pohjanmaan poliisin koulutuspäivä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jon Forslund sanoo, että vielä ei ole tiedossa, millaisia nalleja poliisit olivat hävittämässä. Myöskään sitä ei tiedetä, mikä on saanut kapselit räjähtämään.

Nallien räjähdysherkkyyteen vaikuttavat esimerkiksi nallien ikä ja se, miten niitä on säilytetty.

Forslundin mukaan onnettomuudessa osallisina olleet poliisit olivat tehneet vastaavia hävitystoimenpiteitä kymmeniä tai jopa satoja kertoja.

– Kokeneet poliisit, jotka hoitavat näitä räjähdeasioita, tekivät ihan rutiisisuoritusta. 

Poliisille päätyy räjähteitä eri reittejä

Poliisin haltuun päätyy räjähteitä montaa eri reittiä. Viranomaiset takavarikoivat niitä itse. Lisäksi kansalaiset ilmoittavat poliisille kotoaan löytyneistä räjähteistä.

Forslundin mukaan poliisi hävittää räjähteitä säännöllisesti. Tuhoaminen tehdään räjäyttämällä.

Tutkinta työtapaturmana

Pohjanmaan poliisi tutkii tapausta työtapaturmana. Tutkinnassa poliisi kartoittaa, millaiset olosuhteet tapahtumapaikalla oli onnettomuushetkellä.

Lisäksi poliisi selvittää tapahtumien kulun ja tekee teknistä tutkintaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja