Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kokeile varastointia

Julkaistu 23.04.2003 10:49

1999 Bela Fonte Touriga Francesa 57,40 mk

Bela Fonte Touriga Francesa

Bela Fonte Touriga FrancesaCopyright Alma Media Oyj 2001

Viinin varastointi kiinnostaa monia. Portugalilainen Bela Fonte tarjoaa oivan tilaisuuden kokeilla, miten aika muuttaa nuorena kovaa ja hieman epämiellyttävääkin punaviiniä. Portugalilainen viini on halpa, joten suuria menetyksiä ei joudu kärsimään, vaikka viini ei paranisikaan.

Algarven turistiravintoloiden omistajilla on aina sama huoli: mistä saada suuria eriä kypsiä viinejä. Portugalilaiset laatuviinit ovat nimittäin perinteisesti olleet nuorina kuin rautanauloja. Viinit vaativat kypsytystä.

Bela Fontella on hyvä, tumman sinipunainen väri. Persoonallisen tulisessa tuoksussa on aromi, joka tuo mieleen palamisjätteet. Maku on kuiva ja mausteinen.

Viini kannattaa ehdottomasti panna rauhoittumaan muutamaksi kuukaudeksi. Harvalla viiniharrastajalla on kylmiökaappia saati kellaria. Ihanteelliset olosuhteet on kuitenkin tarkoitettu vuosikausien kypsytykseen. Tasalämpöinen, asunnon viilein kaappi (n. 20 astetta) käy aivan hyvin keskihintaisten viinien muutaman kuukauden varastointiin. Viinit vain kypsyvät nopeammin lämpimässä.

33Alma Media Interactive

LihaLihaAlma Media Interactive

Teksti: Pekka Suorsa

Lisää aiheesta:

Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle"Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hittiTäydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa""Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasianKahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"