Mainos

Kokeile varastointia

1999 Bela Fonte Touriga Francesa 57,40 mk

Viinin varastointi kiinnostaa monia. Portugalilainen Bela Fonte tarjoaa oivan tilaisuuden kokeilla, miten aika muuttaa nuorena kovaa ja hieman epämiellyttävääkin punaviiniä. Portugalilainen viini on halpa, joten suuria menetyksiä ei joudu kärsimään, vaikka viini ei paranisikaan.

Algarven turistiravintoloiden omistajilla on aina sama huoli: mistä saada suuria eriä kypsiä viinejä. Portugalilaiset laatuviinit ovat nimittäin perinteisesti olleet nuorina kuin rautanauloja. Viinit vaativat kypsytystä.

Bela Fontella on hyvä, tumman sinipunainen väri. Persoonallisen tulisessa tuoksussa on aromi, joka tuo mieleen palamisjätteet. Maku on kuiva ja mausteinen.

Viini kannattaa ehdottomasti panna rauhoittumaan muutamaksi kuukaudeksi. Harvalla viiniharrastajalla on kylmiökaappia saati kellaria. Ihanteelliset olosuhteet on kuitenkin tarkoitettu vuosikausien kypsytykseen. Tasalämpöinen, asunnon viilein kaappi (n. 20 astetta) käy aivan hyvin keskihintaisten viinien muutaman kuukauden varastointiin. Viinit vain kypsyvät nopeammin lämpimässä.

Teksti: Pekka Suorsa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.