Kokeile, jos uskallat: Uppopaistetut suklaapatukat

Matt Armendarizin uutuuskirja Tikkuruokaa esittelee 80 kekkerikelpoista reseptiä, joiden joukosta löytyy suorastaan hävyttömän herkullisia vaihtoehtoja.

Armendarizin Tikkuruokaa -kirjan perusperiaate on, että niin hienostuneet hors d’oeuvret kuin vaatimattomat arkiruoatkin voidaan varrastaa. Armendarizin mukaan ruoka maistuu yksinkertaisesti paremmalta, kun se on laitettu tikun päähän.

– Kysy keneltä tahansa, joka on joskus syönyt kioskiruokaa markkinoilla tai maistellut katukeittiön herkkuja jossain eksoottisessa kaukomaan kohteessa. Heistä jokainen vakuuttaa: tikkuruoan syöminen on hauskaa, juhlallista ja se maistuu herkulliselta, Armendariz toteaa kirjan johdannossa.

Kirjasta löytyy suolaisia reseptejä aina perinteisistä lihavartaista uppopaistettuihin juustomakaroneihin sekä pizzavartaisiin. Jälkiruokapuolelta löytyy puolestaan vastustamattomia herkkuja, kuten värikkäitä donitsinreikiä, mojitomelonivartaita, suklaalla kuorrutettua juustokakkua ja jopa uppopaistettuja suklaapatukoita. Näistä jälkimmäinen on jopa itse kirjailijan mielestä suorastaan hävytön resepti.

– Harvaa ruokaohjetta voi pitää törkeänä, räävittömänä ja siveettömänä – tätä voi. Näitä herkkupaloja tarjotaan amerikkalaisilla markkinoilla, mistä syystä on hyvä, että markkinoita pidetään joka osavaltiossa vain kerran vuodessa. En tiedä, kestäisikö sydämeni näiden säännöllistä syömistä, Armendariz toteaa.

Kokeile siis tätä hävytöntä reseptiä kotona, jos uskallat – omalla vastuulla!

Uppopaistetut suklaapatukat

4 jäätelötikkua
5 dl kasviöljyä
4 suklaapatukkaa, esimerkiksi Mars, Snickers tai Milky Way

Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
0,5 rkl sokeria
¼ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
(tomusokeria tarjoiluun)

1. Kuumenna öljy suuressa paksussa padassa kohtalaisella lämmöllä. Pane pellin päälle leivinpaperi.

2. Pistä suklaapatukoihin jäätelötikut, pane ne leivinpaperin päälle ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi

3. Vatkaa taikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Kasta patukat taikinaan yksi kerrallaan, niin että ne peittyvät hyvin.

4. Kun öljy on 200-asteista, pane patukat öljyyn yksi kerrallaan ja paista noin 3-4 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä, ripota pinnalle halutessasi tomusokeria ja tarjoa kuumina.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja