Mainos

Koiratappelun järjestänyt katuu tekoaan

Forssan käräjäoikeus luki syytteet koiratappeluillan järjestäneille

Forssan käräjäoikeudessa luettin tänään syytteet koiratappelun järjestämisestä viime maaliskuussa Ypäjällä. Neljää nuorta miestä syytetään eläinsuojelurikoksesta.

Syyttäjän mukaan miehet ovat kohdelleet ainakin kuutta koiraa julmasti tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa aiheuttaen. Syyttäjä vaatii kahdelle miehistä ehdollista ja kahdelle ehdotonta vankeusrangaistusta. Lisäksi kaikille vaaditaan elinikäistä koiranpitokieltoa.

Syyttäjän mukaan yksi miehistä on rakentanut maatilansa ulkorakennukseen 370 cm x 370 cm x 70 cm suuruisen kaukalon, jossa miehet ovat vuorotellen usuttaneet kuusi eri kertaa kaksi koiraa tappelemaan keskenään. Syytteen mukaan koirat ovat vammautuneet tappeluissa ja illan isäntä on lopettanut yhden koiran eläinsuojelulain vastaisesti.

Koiratappeluiltaan osallistui syytettyjen lisäksi isännän ystäviä ja koiratappeluharrastajia Englannista. Heidän joukossaan oli myös Britannian yleisradioyhtiö BBC:n toimittaja, joka oli kätkenyt kameroita vaatteisiinsa.

Keskusrikospoliisi pääsi epäiltyjen jäljille, kun BBC teki asiasta dokumentin, joka nähtiin myös Ylellä.

Vain yksi myönsi rikoksen

Maatilan isäntä "Bobi" myönsi tänäään oikeudessa rakentaneensa syytteessä tarkoitetun kaukalon ja myöntää lopettaneensa yhden koiran lääkkeillä. Hän sanoi katuvansa tekoaan ja katsoo, että tilanne on saanut suhteettomasti julkisuutta.

Kaksi syyttäjän mukaan "tappeluttajaa" kiistivät syytteen. He myönsivät olleensa paikalla. Toinen heistä sanoi oikeudessa haluavansa vain testata omaa metsästyskoiraansa.

Toinen puolestaan kertoi, että hänen tehtävänään oli pitää huolta, ettei vammoja pääsisi tapahtumaan. Kummatkin heistä kiistivät osallistuneensa "tappeluttamiseen" ja haavojen paikkaamiseen haavanitojalla. Oikeudessa nähtiin kohuttu video ja läänineläinlääkäriä kuultiin todistajana. Yksi syytetyistä ei ollut tänään paikalla vastaamassa syytteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.