Koirasusi tappoi 3 kuukauden ikäisen vauvan Yhdysvalloissa

Kolme kuukautta vanha vauva kuoli Alabamassa Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun perheen koirasusi puri tätä. 

Asiasta kertoo Alabamassa sijaitsevan Shelbyn piirikunnan sheriffin toimisto. Asiasta kertoo muun muassa CNN. Hätäkeskus sai hälytyksen onnettomuudesta torstaina noin puolen päivän aikaan. Vauva vietiin sairaalaan, mutta hänet todettiin kuolleeksi. Vauvan epäillään kuolleen saamiinsa vammoihin. 

Koirasudella tarkoitetaan koiraa, johon on sekoittunut sutta ja koiraa. Perhe oli tietoinen siitä, että koirassa oli risteytettynä myös sutta, kuolinsyyntutkija vahvistaa.

Eläin lopetettiin viranomaisten johdolla paikan päällä. Koirasutta tutkitaan laboratoriossa.

Pormestari varoitti villieläinten ja eksoottisten eläinten omistajia

Vauvalle tehdään ruumiinavaus ja kuolemaa tutkitaan.

– Olemme syvästi surullisia tästä valitettavasta ja traagisesta tapahtumasta, Chelsean pormestari Tony Picklesimer sanoi lausunnossaan CNN:n mukaan.

Pormestari myös varoitti villieläinten ja eksoottisten eläinten omistajille. 

– On aivan käsittämätöntä, että näin voi tapahtua. Jos päätät omistaa eksoottisen lemmikin, se tuo mukanaan lisävastuuta siitä, että perheesi lisäksi myös naapurisi ovat turvassa.

Myös Suomessa koirasusia

Koirasusi on suden ja koiran risteymä. Niiden pitäminen lemmikkinä on laitonta useissa osavaltioissa Yhdysvalloissa. Myös Suomessa se on säädetty kansallisesti haitalliseksi vieraslajiksi, jota ei saa pitää hallussa, kasvattaa, kuljettaa, saattaa markkinoille, välittää taikka myydä tai luovuttaa. Kasvatus ja myynti kiellettiin vuonna 2019, maahantuonti jo vuodesta 2016. 

Monet kasvattavat ja myyvät koirasusia silti laittomasti Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat