Mainos

Kohutun nettiluettelofirman Avainlippu-tunnus vaarassa

Kohutun hakemisto- ja yhteystietopalveluita tuottavan Directa Oy:n Avainlippu-tunnuksen käyttöoikeus on vaakalaudalla. Asiasta kertoo lipun käyttöä valvova Suomalaisen työn liitto.

Tunnettu Avainlippu-merkki kertoo kuluttajalle tuotteen tai palvelun kotimaisuudesta, laadusta ja vastuullisuudesta.

MTV:n uutiset kertoi viime viikolla, että useat sadat pienyrittäjät ovat raivostuneet Directan toiminnasta. Iso joukko pienyrittäjiä on tehnyt tutkintapyynnön poliisille. Suomen Yrittäjät pitää Directan toimintaa hyvän liiketavan vastaisena.

Suomalaisen työn liitosta kerrotaan, että Avainlipun käyttöoikeus edellyttää lakien ja järjestysten noudattamista.

- Tämä on hälyyttävän ikävä tapaus. Seuraamme kiihtyvällä tarkkuudella, mitä asian ympärillä näkyy. Jos tulee ilmi sääntöjen vastaista toimintaa niin Avainlippu voidaan poistaa, kertoo liiton toimitusjohtaja Lars Collin.

Collinin mukaan liitossa ollaan tietoisia Directan ympärillä vellovasta keskustelusta. Aikaisemmin Avainlippu-merkin käyttöoikeus on jouduttu poistamaan vain kerran. Collinin mukaan tuolloin itse markkinoidussa tuotteessa ei ollut vikaa, mutta yritys oli muulla tavoin esillä julkisuudessa.

- Meillä on oma kynnyksemme, jonka perusteella arvioimme lipun käyttöoikeutta.

- Seuraamme tilannetta tarkasti. Kun tällaisia tulee eteen, on selvää, että savun takana on kytemässä jotain, toimitusjohtaja Collin sanoo.

Directa käytää Avainlippu-tunnusta muun muassa asiakkaan ja yhtiön välisissä sopimuspapereissa sekä hakemistopalvelu 020300200.com -internetsivuilla.

Poliisi miettii, onko Directaa syytä epäillä rikoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.