Kohuissa ryvettynyt venäläismestari ilmestyi sotapropagandavideolle

Vladimir Putinin tukijana tunnettu shakin suurmestari Sergei Karjakin on noussut jälleen otsikoihin. Karjakin esiintyy Venäjän sotapropagandavideolla.

Ukrainan Krimillä syntynyt Karjakin on aktiivisesti tukenut Venäjän hyökkäyssotaa. Kansainvälinen shakkiliitto Fide sulki venäläisen viime vuonna puoleksi vuodeksi pois kansainvälisestä toiminnasta.  Karjakin ei ole kuitenkaan palannut kisaamaan, sillä hän ei halua pelata neutraalin lipun alla. 

Karjakin on sen sijaan vieraillut sotarintamalla, mistä on julkaistu propagandavideo. Hän pyytää videolla ihmisiä tukemaan Venäjän armeijaa taloudellisesti. Maailmanmestaruuden voittaneita Magnus Carlsenia ja Viswanathan Anandia valmentanut tanskalainen suurmestari Peter Heine Nielsen vaatii, että Karjakin suljetaan ulos toiminnasta. 

Heine Nielsen osoittaa syyttävää sormea Fiden puheenjohtajan Arkadi Dvorkovitshin suuntaan. Dvorkovitsh on toiminut aiemmin Venäjän varapääministerinä.

– Tämä on Fiden ja kansainvälisen olympiakomitean sääntöjä vastaan, mutta mitään ei tapahdu. Onko tämä sen takia, koska Dvorkovitsh suojelee häntä? Heine Nielsen kirjoitti Twitterissä.

 

Lue myös:

    Uusimmat