Mainos

Kohu: iPhonen Siri antoi neuvoja ilotyttöjen löytämiseksi

Applen iPhonen Siri-ääniapurista on poistettu Kiinassa ominaisuus, jonka avulla puhelimen käyttäjät pystyivät hakemaan prostituoituja.

China Daily -sivustolla kerrotaan, että kyseinen hakuominaisuus oli nostattanut julkisen metelin Kiinassa.

iPhonen käyttäjät huomasivat, että Siri vastasi sellaisiinkin kysymyksiin kuin "Mistä voin löytää ilotyttöjä" tai "Mistä voin löytää seuralaisia". Siri antoi vastauksia lähimmistä sijainneista, kuten eri baareista ja klubeista.

Ominaisuutta on nyt muutettu, sillä China Dailyn mukaan maanantaina Siri vastasi samoihin kysymyksiin, että se ei löydä seuralaispalveluja.

Applen asiakaspalvelusta kerrottiin uutistoimisto Xinhualle, että "seuralaishakuominaisuus" estettiin käyttäjien pyynnöstä. Palvelusta on samalla estetty muitakin hakutuloksia, jotka rikkovat Kiinan lakeja.

Kiinan viranomaiset kuitenkin epäilevät Sirin antamien "seuralaishakutietojen" todenmukaisuutta. Erään viranomaisen mukaan toistaiseksi ei ole vahvistettu, että Sirin nimeämissä paikoissa todella olisi esiintynyt prostituutiota.

Xinhuan toimittajien mukaan Sirin luetteloimista paikoista Shanghaissa osa tarjosi seuralaispalveluita.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Apple puuttuu Sirin antamiin vastauksiin. Toukokuussa Apple mitä luultavimmin muutti Sirin vastausta kysymykseen . Alunperin Siri antoi vastaukseksi Nokia Lumia 900 -puhelimen.

Kun Siriltä myöhemmin tiedusteltiin kaikkien aikojen parasta luuria, niin Siri vastasikin "Se mitä juuri pitelet kädessäsi".

, että palvelun vastauksia ohitetaan, jos Apple ei pidä niistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.