Kodin kunnostaminen kiinnostaa asunnon ostamista enemmän

Asuntojen korkeat hinnat ja korkojen nousu jarruttavat selvästi kuluttajien asunnonostoaikomuksia. Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin heinäkuussa vastanneista kotitalouksista 4,5 prosenttia aikoi ostaa asunnon vuoden sisällä. Esimerkiksi vuoden alussa asunnon ostamista kaavaili lähes 6 prosenttia kotitalouksista ja lähes yhtä suuri joukko oli ostoaikeissa myös kesäkuussa.

Sama laskeva trendi näkyy myös lainanottoaikomuksissa. Heinäkuussa hieman yli 58 prosenttia kotitalouksista oli sitä mieltä, että nyt on ainakin kohtuullisen hyvä ajankohta lainan ottamiseen. Puoli vuotta sitten samaa mieltä oli lähes kolme kotitaloutta neljästä.

Asuntojen kallistuessa kuluttajat alkavat taas entistä enemmän panostaa nykyisen kotinsa kunnostamiseen. Kuluttajabarometrin mukaan 45 prosenttia kotitalouksista aikoo satsata sisustamiseen lähimmän puolen vuoden aikana ja runsas neljännes on käynnistämässä remonttia kodissaan. Kesäkuusta remontti- ja sisustusaikeissa olevien osuus on lisääntynyt muutamalla prosenttiyksiköllä. Myös kodinkoneita ja viihde-elektroniikkaa ostetaan kiihtyvällä vauhdilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja