Mainos

KL: Helle piinaa New Yorkia – kuumuus sekoittaa jopa torakat

Yhdysvaltojen keski- ja koillisosat kärvistelevät elokuun helteissä. New Yorkissa yhtä tukalaa kuumuutta ei ole koettu kolmeen vuoteen, kertoo Kauppalehti.

Lämpömittarin lukema on viime päivinä noussut suurkaupunki New Yorkissa säännöllisesti yli 35 asteen. Samaan aikaan sää on kosteaa. Tämä yhdistelmä saa aikaan sen, että lämpötila tuntuu reilusti yli 40-asteiselta.

Yhdysvaltojen kansallinen sääpalvelu National Weather Service varoittaa liiallisesta kuumuudesta laajalla alueella New Yorkin seudulla. Varoitus on voimassa ainakin sunnuntai-iltaan saakka.

Muuallakin maassa tosiaan riittää lämpöä lähiaikoina, kuten twitterissä jaettu tiedotus kertoo.

Kauppalehden mukaan kuuma sää on hiljentänyt suurkaupungin vilskettä tuntuvasti. Ne, jotka ovat liikkeelle uskaltautuneet, pysyttelevät visusti kadun varjoisalla puolella.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio kehotti perjantaina Twitter-tilillään ihmisiä juomaan vettä ja säätämään ilmastoinnin noin 25,5 celciusasteeseen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuuma sää ei tiettävästi ole aiheuttanut vielä kuolemantapauksia. Sähkökatkoja on sen sijaan koettu, kun verkot ovat ylikuormittuneet ilmastolaitteiden jyllätessä täysillä.

Hurja kuumuus saattaa laittaa myös tuholaiset liikkeelle. Rakennuksissa ja puistoissa viihtyvät amerikantorakat saattavat lähteä lentoon ja etsiä viileämpiä paikkoja, koska lämpö on noussut yli 30 asteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.