Mainos

Kittilän kunnanjohtajan kohupotkut käsittelyssä - MTV Uutiset seuraa

Kittilän kunnanhallituksen on määrä ottaa tänään kantaa valtiovarainministeriön avuntarjoukseen. Myös MTV Uutiset seuraa tapahtumia tänään Kittilässä. 

Kuntaministeri Paula Risikko (kok) on julkisuudessa kertonut, että jos Kittilä pyytää, valtiovarainministeriöllä on valmius tulla selvittämään kriisiytynyttä tilannetta. Risikon mukaan kunnassa on palattava normaaliin päiväjärjestykseen.

Kittilän virkaa tekevä kunnanjohtaja Esa Mäkinen esittää nyt kunnanhallitukselle, että se ryhtyisi toimiin lainopillisen avun vastaanottamiseksi.

Kunnanhallituksen on määrä puida iltapäivällä alkavassa kokouksessaan useita entisen kunnanjohtajan Anna Mäkelän potkuihin liittyviä asioita. Potkuista on valittanut hallinto-oikeuteen sekä Mäkelä itse että kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys (vas). Nyt kunnanhallituksen listalla on virkamiesjohdon esitykset vastauksista hallinto-oikeudelle.

Vt. kunnanjohtaja Mäkinen esittää molempien valitusten osalta kunnanhallitukselle, että se esittäisi valtuustolle erottamispäätöksen kumoamista. Mäkinen katsoo, että Mäkelän irtisanominen on ollut lainvastainen useilla eri tavoin. Aiempien tapahtumien valossa näyttää epätodennäköiseltä, että vt. kunnanjohtajan esitykset menisivät läpi.

Sotku alkoi hissiyhtiön toimitusjohtajan potkuista

Kittilän sotku sai alkunsa siitä, kun Kittilän kunnan enemmistöomistuksessa oleva Levin rinneyhtiö irtisanoi toimitusjohtajansa hissihankintaan liittyvien epäselvyyksien takia. Tämän jälkeen kunnanjohtaja Anna Mäkelä ja rinneyhtiön toisen pääosakkaan, Levin Matkailukeskuksen toimitusjohtaja Ari Aspia tekivät tutkintapyynnön poliisille.

Moninaisten vaiheiden jälkeen Kittilän kunnanvaltuusto päätti viime syksynä erottaa Mäkelän vedoten luottamuspulaan.

Alkuperäistä hissihankintaan liittyvää ja kerran jo keskeytettyä rikostutkintaa hoidetaan keskusrikospoliisissa. Poliisi selvittää samassa asiakokonaisuudessa myös Kittilän kuntapäättäjien toimia liittyen hissikiistaan ja Mäkelän erottamiseen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.