Kisainsinööri myöntää: Kimi on Alonsoa parempi tietyssä tilanteessa

Ferrari-tallissa Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson kilpailuinsinöörinä sekä Michael Schumacherin datainsinöörinä työskennellyt Andrea Stella vertailee kolmea F1-mestaria keskenään.

- Sanoisin, että Michaelilla on luonnollista lahjakkuutta, mutta hän on sinnikäs ja analyyttinen. Fernandon sanoisin olevan teknisesti erittäin hyvin valmistautunut kaikenlaisiin olosuhteisiin, on sitten märkää tai kuivaa, ja hänellä on paljon henkistä lujuutta, sekä analyyttistä että vaistonvaraista.

- Mielestäni Kimi on paras tietynlaisissa olosuhteissa, mutta vain niissä olosuhteissa, ja hän on ehdottomasti erittäin vaistonvarainen, Stella sanoo Formulasantander.com-nettisivustolla.

Stella sanoo luoneensa hyvän työsuhteen Räikkösen kanssa eikä suomalaiskuski käskenyt kisainsinööriään olemaan hiljaa kisojen aikana, vaikka niin yleisesti kuvitellaan.

- Tämä yleinen käsitys Kimistä täytyy korjata.

- Kun kuljettaja on autossaan, hän tarvitsee tietoa, koska ei ole mahdollista tietää tilannettaan yksinään. On parempi sanoa yksi sana enemmän kuin yksi sana vähemmän. Kun Kimille antoi yhden ylimääräisen sanan siitä, että täytyy hyökätä ja puristaa 100-prosenttisesti, hän vastasi "minä hyökkään jo", Stella kertoo.

Uskooko Stella Kimin vielä palaavan formula ykkösiin?

- En.

Lue myös:

    Uusimmat