Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Kirsi Piha: Olen valmis kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Kokoomus nosti kuntavaaliteemaksi hallituksen sote-mallin kaatamisen 2:05
Kokoomus on nostanut soteuudistuksen vastustamisen keskeiseksi kuntavaaliteemakseen – katso video 9.1.2021

Viestintäyrittäjä Kirsi Piha on käytettävissä kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä. MTV Uutisten haastattelussa Piha vakuuttaa olevansa valmis politiikan vääntöihin. Ruuhkamaksuihin Piha ei ota kantaa.

Ellun Kanat -viestintätoimiston perustaja, aiemmin kansanedustajana ja europarlamentaarikkona toiminut Piha kertoo asiasta Twitter-ketjulla, jonka alussa hän kertoo olevansa "valmis hommiin".

– Pahoittelut, että pohdinta on kestänyt kauan. Se johtuu siitä, että vaikka mulla on hemmetin iso intohimo Helsinkiä kohtaan, ei se sama hemmetin iso intohimo helposti kyllä kohdistu politiikkaan, Piha kirjoittaa.

Tviittiketjussaan Piha peräänkuuluttaa suvaitsevaista, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää Helsinkiä.

– Ps. Spekulanteille tiedoksi, että mua ei kiinnosta paskan vertaa kaikenlaiset rajapinta-analyysit ja tarkoitushakuiset persu/viherspekuloinnit, Piha toteaa.

53-vuotias Piha on toiminut aiemmin kaupunginvaltuutettuna Helsingissä 1992–1996, kansanedustajana vuosina 1994–1996 ja 1999–2003 sekä europarlamentaarikkona 1996–1999.

Politiikan "näytelmä" on vahingollinen

MTV Uutisten haastattelussa Piha kertoo, ettei päätös pyrkiä pormestariehdokkaaksi ollut lopulta erityisen vaikea.

Syynä tähän on kuntapolitiikka, jossa on Pihan mukaan selvästi vähemmän poliittista pelaamista ja "teatteria" kuin valtakunnanpolitiikassa.

Vaikka tviittiketjussa Piha sanoo, ettei hänen iso intohimonsa kohdistu helposti politiikkaan, vakuuttaa viestintäyrittäjä olevansa valmis vääntämään toteuttaakseen tavoitteitaan.

– Totta helvetissä. Luuletko, ettei yritystoiminnassa väännetä? Isoissa muutostilanteissa on totta kai ihan helvetisti vääntöä, Piha kommentoi.

– Mutta se, että ei nyt ihan näytelmän vuoksi tarvitsisi dumata aina toisten ajatuksia. Se on mielestäni politiikassa tosi vahingollista kaikille.

Vastaehdokkaana Wille Rydman

Myös kansanedustaja Wille Rydman haluaa kokoomuksen pormestariehdokkaaksi. 

Rydman edustaa puolueen konservatiivista laitaa, kun taas Piha on esiintynyt julkisuudessa varsin liberaalina ajattelijana.

Kirsi Piha ei näe vastakkainasettelussa märehdittävää.

– Minulla on tosi vähän mielenkiintoa sellaiseen, että Helsingin kaupungin merkityksellisen tulevaisuuden keskustelu kiertyisi pelkästään kokoomuksen sisäpolitiikan ympärille, Piha sanoo.

Ei kantaa ruuhkamaksuihin

Wille Rydman on puhunut esimerkiksi kireämmän maahanmuuttopolitiikan puolesta. Rydman on myös julkisesti vastustanut sitä, että Helsinki ottaisi käyttöön ruuhkamaksut.

Piha ei ota vielä mitään kantaa mahdolliseen ruuhkamaksujen käyttöönottoon.

– Minun pitää vielä tutustua siihen vähän tarkemmin, että mitkä sen vaikutukset puolin ja toisin on, Piha sanoo.

Kysymykseen siitä, onko Pihan sydän kokoomuksen vaalisloganin mukaisesti oikealla, Piha reagoi kovaäänisellä naurulla.

– Tämä on vähän vaikeata minulle, koska meidän kaikkien sydän on kuitenkin siinä anatomisessa paikassa, missä se on. Ajattelen, että tämä [slogan] on varmasti jollain tavalla kuvainnollinen, joten siinä mielessä voin sanoa, että kyllä on.

Kokoomuksen piirihallitus käsittelee pormestariehdokkaan valintaa tänään illalla. Lopullisen päätöksen tekee piirikokous.

Muiden puolueiden pormestariehdokkaat ovat Anni Sinnemäki (vihr.), Nasima Razmyar (sd.), Jussi Halla-aho (ps.), Eeva Kärkkäinen (kesk.), Paavo Arhinmäki (vas.), Mika Ebeling (kd.), Eva Biaudet (r.), Harry Harkimo (liik.) ja Tiina Ahva (sin.).

Juttua täydennetty kello 10.35 Wille Rydmanin pormestariehdokkuudella ja 11.58 Kirsi Pihan kommenteilla MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat