Mainos

Kirkon ulkomaanavun vastaus Halla-aholle: Tervetuloa Mogadishuun

Kirkon ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen toivottaa kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) vierailulle Mogadishuun.

–Jos hänellä kantti kestää, niin voidaan lähteä retkelle sinne, missä al-Shabaab vielä hallitsee. Retkellä voi sitten tarkistaa, mikä tilanne on oikeasti. Missään tapauksessa sota ei ole vielä ohi, Pentikäinen kertoo.

Pentikäisen mukaan Mogadishussa tilanne on tällä hetkellä hieman aiempaa vakaampi, mutta kaupungissa eletään silti herkkää vaihetta. Sisällissota maassa on jatkunut jo useiden vuosien ajan.

–On loistavaa, että ihmiset ovat päässeet pitkän ajan jälkeen tapaamaan sukulaisiaan. Osa jopa harkitsee paluuta.

Pentikäisen mukaan sotaa karkuun lähteneiden ihmisten paluu kotiseudulleen on monimutkainen kysymys, josta ei kannata vetää suoria johtopäätöksiä pelkän tilapäisen turvallisuustilanteen perusteella.

–En usko, että Hallan-ahon ehdotuksen taustalla olisi näiden ihmisten edun tai tilanteen parantaminen, Pentikäinen sanoo.

Kansanedustaja Halla-aho on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Suomessa suojelua nauttivien somalialaisten pakolaisaseman ja toissijaisen suojeluaseman lakkauttamiseksi.

Halla-aho perustelee kysymystään sillä, että Suomessa asuvat somalit ovat Ylen mukaan alkaneet jälleen vierailla Somalian pääkaupungissa Mogadishussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.