Mainos

Halla-aho: Somalialaiset lomailevat entisessä kotimaassaan, pakolaisasema pois

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Suomessa suojelua nauttivien somalialaisten pakolaisaseman ja toissijaisen suojeluaseman lakkauttamiseksi.

Halla-aho perustelee kysymystään sillä, että Suomessa asuvat somalit ovat Ylen mukaan alkaneet jälleen vierailla Somalian pääkaupungissa Mogadishussa.

FAKTA

Ulkoministeriön mukaan Somalian turvallisuustilanne on edelleen huono. Vaikka taistelut maan pääkaupunki Mogadishussa ovat lakanneet, jatkuvat taistelut varsinkin Somalian keski- ja eteläosissa vaativat lähes päivittäin kuolonuhreja Afrikan Unionin rauhanturvajoukkojen, väliaikaishallituksen, al-Shabaab -järjestön ja klaanien välisissä yhteenotoissa.

Ulkoministeriön mukaan terrorismin uhka Somaliassa on erittäin suuri. Tilanne on vaarallinen ja sen kehittymistä on vaikea ennakoida. Helsingin Sanomien mukaan Somaliaan on Afrikan Unionin rauhanturvaoperaation myötä saatu väliaikaishallinnon tilalle lainvoimainen parlamentti, jonka kokoaminen on edelleen kesken. Maahan yritetään parhaillaan valita uutta presidenttiä.

Ulkoministeriö suosittelee, ettei Somaliaan tulisi matkustaa.

Halla-ahon mielestä Mogadishun turvallisuustilanne on parantunut niin merkittävästi, että Suomessa pakolaisina ja turvapaikan saaneiden somalialaisten suojeluntarve voidaan kyseenalaistaa.

– Koska osa pakolaisaseman tai toissijaisen suojeluaseman saaneista Suomen somaleista lomailee Somaliassa, heidän ei enää voida katsoa tarvitsevan Suomen tarjoamaa suojelua, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-aho huomauttaa kirjallisessa kysymyksessään, että Turkish Air -lentoyhtiö lentää kaksi kertaa viikossa Helsingistä Istanbulin kautta Mogadishuun.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja