Mainos

Kirkon omia eroamissivuja vastaan hyökättiin

Kirkko on ottanut käyttöön uuden keinon taistelussa kirkosta eroamista vastaan. Eroakirkosta.info on Tampereen seurakuntien vastaveto vapaa-ajattelijoiden eroakirkosta.fi-sivulle.

Iltapäivällä uudet sivut olivat nurin. Sivuston perustaja Ilkka Kalmanlehto Tampereen seurakuntayhtymästä kertoi MTV:n uutisille, että sivut kaatuivat niihin kohdistuneen hyökkäyksen takia. Hänen mukaansa sivustolle tunkeutui henkilö tai taho, joka halusi estää sen toiminnan.

- Me olemme jollain tavalla sohaisseet jotain muurahaispesää, ja hyvä niin, Kalmanlehto totesi arvioidessaan hyökkäyksen syytä.

Kirkon sisällä vastaavaa sivustoa on esitetty monessa yhteydessä, mutta kukaan ei ole sellaista kirkon tukemana aiemmin rakentanut. Kalmanlehto toteaa, että kyse on ollut lähinnä uskalluksesta.

"Samankaltaisuus tarkoituksenmukaista"

Tampereen vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma huomauttaa, että vapaa-ajattelijoiden ja kirkon sivustojen ulkoasut ovat hyvin samankaltaiset. Molemmissa on käytetty oranssia taustaa, jonka päällä on pyöristetyillä muodoilla tekstikenttiä. Karisma ei pidä tätä nettimaailman hyvien tapojen mukaisena.

- En usko, että tämä vaikuttaa kirkosta eroamiseen millään tavalla, mutta tyyli ei ole ehkä paras mahdollinen. Lisäksi etusivulla ei näy heti, kuka sivun takana on. Kertoisivat rehellisesti kenen projekti tämä on, kuten me kerromme, Karisma huomauttaa.

Kalmanlehto myöntää, että samankaltaisuus on tarkoituksenmukaista.

- Ja taustatieto-osiossa on selkeästi tuotu esille, kuka sivuston on tuottanut.

Sivustoa pidetään pelinavauksena

Karisma muistelee, että vastaava sivusto on pystytetty myös aiemmin.

- Eroakirkosta.com-sivusto oli jonkun papin tekosia, mutta sitä ei seurakunnassa pidetty soveliaana siinä vaiheessa.

Myös nyt seurakuntien sivuston lähestymistapaa on kritisoitu, myös kirkon sisältä käsin.

- Suurin osa kommenteista on kuitenkin ollut kannustavia. Haukkuja on tähän mennessä tullut yhden käden sormin laskien. Useimmat palautteen antajat näkevät sivuston pelinavauksena. Kannustusta on tullut hyvin korkeiltakin tahoilta kirkon organisaatiossa, kertoo Kalmanlehto.

Sivustolta löytyvät ohjeet kirkosta eroamiseen, mutta niiden kylkeen on liimattu liittymisohjeet.

- Verkkoympäristössä elävät nuoret eroavat kirkosta, jos ovat niin päättäneet. Tämä ei ole missään tapauksessa mikään käännyttävä sivu. Tarkoitus on herättää pohdintaa, mutta myös kehittää kirkon toimintaa. Toivottavasti tämä syntyy myös yhteiskunnallista keskustelua, Kalmanlehto esittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.