Kiri ja Kouvola pääsevät Superpesikseen

Superpesis Oy:n hallitus päätti keskiviikkona antaa miesten Superpesispaikan sekä Jyväskylän Kirille että Kouvolan Pallonlyöjille.

Päätöksen taustalla on kilpailumääräysten tulkinta, joka on antanut molemmille seuroille oikeuden vaatia Imatran Pallo-Veikoilta vapautuvaa sarjapaikkaa itselleen. Imatra vaihtoi Superpesiksen sarjapaikkansa ykkössarjaan pudonneen Kouvolan kanssa.

Ensi kesänä miesten Superpesistä pelataan siis kolmellatoista joukkueella. Vuonna 2008 palataan sitten enintään 12 joukkueen sarjaan.

Mikäli Imatra olisi luopunut sarjapaikastaan, olisi vapautunut paikka kuulunut karsintasarjassa viidenneksi sijoittuneelle Kirille. Kilpailumääräyksissä on kuitenkin kohta, jossa annetaan seuroille oikeus keskenään järjestellä kilpailutoimintaansa uudelleen ja tämä järjestely voi sisältää myös ehdotuksen sarjapaikkojen vaihdosta. Tätä kilpailumääräysten kohtaa ovat IPV ja KPL käyttäneet tehdessään keskinäisen sopimuksen.

Superpesiksen kannalta ongelma on, että näitä määräyksiä ei ole ennen jouduttu soveltamaan rinnakkain ts. ei ole määritelty, voidaanko tällaisella järjestelyllä ohittaa kilpailullinen järjestys.

Koska Jyväskylän Kiri oli aloittanut valmistautumisen ensi kesäksi ykkössarjaan, annetaan Kirille vuoden loppuun asti aikaa osoittaa, että se täyttää Superpesiksen lisenssijärjestelmän kilpailulliset ja taloudelliset ehdot. Kaikkien Superpesiksessä pelaavien seurojen on täytettävä nämä vaatimukset.

Sarjapaikkojen vaihtopäätös on tehty yhteistyössä Suomen pesäpalloliiton kanssa. Pesäpalloliiton kilpailun johtoryhmä myönsi Imatralle ykköspesispaikan edellyttäen, että Superpesis myöntää Superpesislisenssin Kouvolalle. Taustalla on se, että tällä päätöksellä haluttiin turvata myös Imatran mahdollisuus rakentaa kilpailullista tulevaisuuttaan ensi vuonna ykkössarjatasolla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja