Kinkunpaiston tärkein väline – olethan tarkastanut omasi?

Perinteiseen tapaan valmistettu ja kuorrutettu kinkku on edelleen monen mielestä se ainoa oikea joulukinkku. Kellon käytön voi kinkunpaistossa unohtaa, sillä kaikkein tärkein apuväline on paistomittari.

Takuuvarma joulutunnelman tuoja on juhlava ja runsas pitopöytä. Siihen kuuluvat silli ja rosolli, graavisiika ja keitetyt perunat, monen sorttiset laatikot sekä tietenkin itseoikeutetusti joulukinkku. Ilman kinkun paistamisen vaivaa ei joulu ole joulu. Kokeneenkin kokin on hyvä kerrata ohjeet ennen kuin käy kinkkua paistamaan.

– Kannattaa myös tarkistaa ajoissa, että kotoa löytyy toimivapaistomittari sekä kinkkupussi, joka valitaan kinkun koon mukaan. Paistomittari työnnetään paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan, siinäkin tapauksessa, että paistaisi hiukan pienemmän palan porsasta. Paistomittari on ainoa keino varmistaa kinkun oikea kypsyysaste, muistuttaa kokki Aki Wahlman.

Tarkasta mittari etukäteen

Paistomittarin toimivuus on syytä tarkastaa etukäteen, jos se on ollut edellisen kerran käytössä viime jouluna. Mittarin toimivuus testataan laittamalla paistomittari kuumaan veteen. Jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii.

Lähde: Deski

Katso ohjeet jouluksi:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja