Kimi Räikkösen uusi tallitoveri ei pidä Charles Leclerc -vertauksista: "Haluan keskittyä itseeni"

Italialaiskuski Antonio Giovinazzi hyppää Kimi Räikkösen tallikaveriksi ensi kaudeksi Sauberille. Giovinazzi korvaa Sauberilla Charles Leclercin, joka siirtyy Ferrarille.

Giovinazzi on ajanut urallaan kaksi F1-osakilpailua kaudella 2017, jolloin hän paikkasi loukkaantunutta Pascal Wehrleinia. Nyt 25-vuotias italialainen valmistautuu uransa ensimmäiseen kokonaiseen F1-kauteensa. Leclercin paikalle hyppäävä Giovinazzi ei halua, että häntä verrataan lahjakkaaseen monacolaiskuskiin.

– En ole puhunut hänen kanssaan tästä juurikaan. Haluan keskittyä itseeni. En halua toistaa Charlesin viime kauden tuloksia tai parantaa niitä. Tavoitteeni on vain tehdä parhaani, Giovinazzi toteaa Motorsport.comille.

Viime vuonna Sauber aloitti kautensa F1-sarjan pohjilta, mutta tallin suorituskyky parani huomattavasti kauden loppua kohden. Viimeisten kisojen aikana Leclerc ja tallin jättänyt Marcus Ericsson ylsivät jopa aika-ajojen viimeiseen osioon. Giovinazzi painottaa, että hänellä on erilaiset lähtökohdat kauteen kuin Leclercillä oli viime vuonna.

– Minulla on eri tallitoveri kuin Charlesilla ja kaikki muukin näyttää erilaiselta. Toivottavasti auto on nopeampi jo heti ensimmäisestä kisasta lähtien.

– Minun tavoitteeni on parantaa. Tämä on ensimmäinen vuoteni F1:ssä. Haluan kehittää itseäni, Giovinazzi kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat