Kimi Räikkösen tallipomolta paljastus: Alfa Romeo luopumassa autonsa kehityksestä jo ennen kauden alkua

2:36
Kimi Räikkösen startti viime syksyn Portugalin GP:ssä oli yksi F1-kauden 2020 kohokohtia.

Kimi Räikkösen F1-talli Alfa Romeo aikoo tehdä jo maaliskuussa päätöksen siitä, jatkaako se alkavan kauden autonsa kehittämistä vai siirtääkö talli resurssinsa jo kokonaan vuoden 2022 auton suunnitteluun.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kertoo GP Fans -sivuston haastattelussa, että tiimi on jo aloittanut suunnittelemaan autoa, joka rakennetaan vuoden 2022 muuttuvia sääntöjä vastaavaksi.

– Suunnitelma on jo paperilla. Aloitimme vuoden 2022 projektin tammikuun alussa. Sitten käytämme ensimmäiset pari viikkoa sekä ’21- että ’22-autoihin, kunnes siirrymme kokonaan 2022-auton pariin, Vasseur kommentoi.

Uusi F1-kausi käynnistyy näillä näkymin maaliskuun lopussa Bahrainista, jossa ajetaan kuun puolivälissä myös lyhyet talvitestit. Alfa Romeo -pomo vihjaa, että jo tässä kohtaa on ratkennut, mihin talli käyttää kauden resurssejaan.

Alkavalla kaudella auton kehitystyötä on myös rajattu, mikä ajaa talleja katsomaan kehitystyössään yhä pidemmälle.

– Nyt kyse on siitä, että katsomme, missä olemme maaliskuun alussa, että olisiko järkeä investoida ja kehittää, koska täytyy myös pitää mielessä, että erot palkintorahoissa ovat eri sijoitusten välillä tänä vuonna valtavat, Vasseur muistuttaa.

– On kuitenkin selvää, että täysin uuden projektin aloittaminen kokonaan alusta on järkevää tehdä niin pian kuin mahdollista, koska projektin alussa kehittyminen on valtavaa ja sillä voidaan saavuttaa valtavasti pisteitä.

– Nyt kun olemme (vuoden 2021 autoilla) projektin lopussa, on yhä vaikeampaa saada kehitystä aikaiseksi, joten taidamme siirtyä vuoteen 2022 kokonaan aika pian, Vasseur jatkaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja