Kimi Räikkösen pomo lyö pöytään raakoja faktoja: Ferrari edelleen perässä F1-moottorien tehoissa

2:07
Kimi Räikkönen on tyytyväinen Alfa Romeon jatkoon Formula 1:ssä.

Alfa Romeo on kirinyt kiinni viime vuonna tullutta takamatkaansa muihin F1-talleihin nähden, mutta Ferrarin voimayksikkö ei edelleenkään riitä vertailussa sarjan kahta edellä olevaa valmistajaa vastaan, sanoo Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Italian GP 10.9.-12.9.
Su: Italian GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alfa Romeo on tälläkin kaudella jämähtänyt F1-sarjan peräpään taisteluihin, kun Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi ovat onnistuneet kumpikin hankkimaan tiimille vain yhden pisteen. Takana ovat nollakerholaiset Williams ja Haas.

Viime kaudella Alfa Romeon romahduksen syyksi nostettiin monesti moottorivalmistaja Ferrarin paha epäonnistuminen voimayksikkönsä kanssa. Nytkin sarjan kolmesta huonoimmasta tiimistä kaksi ajaa Ferrarin moottoreilla.

Myös jatkossa Ferrarin moottoreilla kisaavan Alfa Romeon tallipäällikön mukaan italialaiskoneet ovat kyllä kehittyneet viime vuodesta, mutta ero kärkeen on edelleen liian suuri.

– Uskon, että Ferrari-moottorimme on samalla tasolla kuin (Alpine-tallin käyttämä) Renault’n moottori, mutta Mercedes ja Honda ovat kilometrien päässä edellä, Vasseur kommentoi RacingNews365-sivustolle.

– Ferrari tekee erittäin kovaa töitä kehittääkseen moottoriaan, ja me tallina teemme myös kovasti töitä kehittääksemme autoamme.

Tässä Vasseur näkee Alfa Romeon onnistuneenkin varsin hyvin.

– Olemme itse asiassa parantaneet suorituskykyämme 2,5 prosentilla, mikä tarkoittaa, että olemme 2,5 prosenttia nopeampia kuin vuosi sitten. Se vain ärsyttää, ettemme ole tähän asti onnistuneet saamaan kuin muutaman pisteen, Vasseur sanoo.

– Se johtuu osittain siitä, että isoille talleille on tullut todella vähän keskeytyksiä, hän lisää.

Alfa Romeo odottaa Unkarin hitaalta radalta jälleen hiukan vahvempaa tulosta, sillä moottoritehot eivät näyttele viikonloppuna suurtakaan osaa. Muuten katseet ovat olleet jo pitkään ensi vuodessa.

– Tiesimme jo valmiiksi, että tästä tulee vaikea kausi ja siksi sanoimme jo keskittyvämme ensi kauteen. Se oli tietoinen päästä, ettemme kehitä tällä kaudella autoa pidemmälle, Vasseur kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja