Kimi Räikkösellekin tehtiin ”verstappenit” – tämä kiistanalainen tilanne palasi heti ohitetun Lewis Hamiltonin mieleen

Max Verstappenin tyyli ohittaa Lewis Hamilton heti sen jälkeen, kun oli joutunut päästämään tämän Saudi-Arabian F1-kisassa edelleen muistuttaa erehdyttävästi yli 13 vuotta vanhaa tapausta Hamiltonin ja Kimi Räikkösen välillä.

Verstappenin sai tuomaristolta määräyksen päästää Hamilton edelleen oikaistuaan uusintalähdön jälkeen radan ykkösmutkassa. Hän kuitenkin lähti heti taakse jäätyään uudelleen ohitukseen brittikuskin imusta.

Sääntöpykälä paikan luovuttamisesta täyttyi, mutta Red Bull -kuskin teko herätti voimakkaita tunteita. Verstappenia ei rangaistu tästä, mutta toisin kävi vuoden 2008 Belgian GP:ssä, kun Hamilton teki saman tempun silloiselle Ferrari-kuskille Kimi Räikköselle.

Verstappenin ja Hamiltonin välisen tilanteen voit katsoa jutun ylälaidan videolta. Tulosruutu puolestaan kertoi tuoreeltaan tapahtuneesta 13 vuotta sitten:

1:14
Lewis Hamilton sai Belgiassa 2008 peräti 25 sekunnin rangaistuksen Kimi Räikkösen ohittamisesta heti tämän edelle päästämisen jälkeen.

Hamilton sai Spassa 2008 peräti 25 sekunnin rangaistuksen, mikä tiputti hänet kisan kolmoseksi Räikkösen tallikaverin Felipe Massan ja BMW Sauberin Nick Heidfeldin taakse.

Mercedes-kuski muisti heti Saudi-Arabian kisan jälkeen oman vanhan kisatilanteensa.

– Taistelin Kimin kanssa viimeisessä mutkassa, Span shikaanissa, ja hän ajatti minut leveäksi. Menin läpi shikaanista ja minun piti päästää hänet taas edelle, mutta sitten ohitin hänet heti perään, Hamilton muisti The Race -sivuston mukaan.

– Muistan (silloisen kilpailujohtajan) Charlie Whitingin sanoneen tiimilleni, että se oli ok, mutta sitten kisan jälkeen sainkin rangaistuksen ja sijoituin kolmanneksi, Hamilton muisteli.

McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh kertoi vuoden 2008 Span kisan jälkeen tarkistaneensa kilpailunjohdolta kahdesti, että Hamiltonin teko oli varmasti sääntöjenmukainen. McLaren olisi Whitmarshin mukaan muussa tapauksessa käskenyt Hamiltonin päästämään Räikkösen vielä kerran edelleen.

Tuomio olisi hyvinkin voinut sotkea Hamiltonin sauman ensimmäiseen maailmanmestaruuteensa. Hänen MM-johtonsa kutistui Belgian jälkeen kahteen pisteeseen, mutta kaksi kisaa myöhemmin Felipe Massaa kohdannut epäonni Ferrarin bensaletkun jäätyä kiinni autoon Singaporessa kasvatti eron uudelleen seitsemään pisteeseen.

Hamilton voitti lopulta MM-tittelin dramaattisten vaiheiden jälkeen, kun hän ohitti Brasilian GP:n viimeisellä kierroksella Toyotan Timo Glockin ja pilasi Massan juhlat tämän kotiyleisön edessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja