Kimi Räikkönen muistelee Mika Häkkisen vaikutusta F1-uraansa: ”Onnea, vanha mies!”

Tänään 50 vuotta täyttävä Mika Häkkinen teki tietä uudelle suomalaiselle F1-menestystarinalle, kun hänen lopettamisensa avasi McLarenilla tilaa Kimi Räikköselle.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Venäjän GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Venäjän GP klo 14.00, ennakkotunnelmat klo 12.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Häkkinen lopetti yllättäen uransa kauden 2001 päätteeksi – vaikka tuolloin vielä puhuttiin välivuodesta. Räikkönen nousi pikavauhtia tilalle Sauberilta.

Vaikka Häkkinen ei oman aktiiviuransa takia vaikuttanut Räikkösen uraan yhtä merkittävästi kuin myöhemmin Valtteri Bottaksen taustalla, hän menee Ferrari-kuskin muisteloissa samaan ikonisten kuskien rintamaan, joka raivasi tietä suomalaisille osaajille.

– Onhan Mika hienon uran tehnyt ja saavuttanut muutaman maailmanmestaruuden. Ei suoranaisesti minun urani kanssa ole mitenkään (ollut vaikuttamassa). Tutustuimme silloin, kun aloitin ja Mika ajoi McLarenilla, Räikkönen kommentoi C Morelle.

Sen sijaan epäsuora vaikutus Häkkisen urakaarella on ollut Räikköseen.

– Totta kai se lopettaminen. Avautui paikka, ja pääsin McLarenille. Siinä oli ehkä jotain yhtäläisyyksiä, mutta totta kai iso osa Suomen moottoriurheiluhistoriaa – niin kuin monta muutakin rallipuolelta ja formuloista: toinenkin Mika, Jyrki, Keke sun muita.

– On se hienoa historia. Onneksi olkoon vanhalle miehelle, Räikkönen hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat