Kilpaveli varma Iivo Niskasen toimista – puhuu nyt silminnäkijästä: "Iivo ei voi sitä myöntää"

Olympiavoittaja Iivo Niskanen ja Kuusamon Erä-Veikkojen hiihtäjä Kalle Parantainen kävivät sunnuntaina Kuopion Suomen cupin viestin ankkuriosuudella ankaraa latukamppailua, joka jatkui suukopuna vielä maalialueella.

Parantainen kertoi maanantaina, että hän haluaisi selvittää nimenomaan kilpailun aikaiset tapahtumat. Hän ei voinut hyväksyä Niskasen käytöstä ohitustilanteessa ja kertoi, että Niskasen potkuliikkeestä ja huutelusta oli myös ulkopuolisten havaintoja.

– Kyse on nimenomaan siitä hänen riehumisestaan tilanteessa, jossa hän oli tulossa ohi. Hänen käytöksensä siinä tilanteessa ei ollut millään tavalla hyväksyttävää, Parantainen kertoi STT:lle.

Parantainen kertoi saaneensa tilanteesta jalkaansa verinaarmun. Hän uskoi saaneensa sen Niskasen suksesta.

– Tunsin, että joku kolahti. En kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota, mutta kämpillä huomasin, että kisa-asussa on verinen vana. Tajusin, että jotain siihen on kolahtanut, Parantainen jatkoi.

– Toki Iivo on minua parempi hiihtäjä ja hänellä ihan eri vauhti. Mutta tuollaisessa tilanteessa on turha riehua.

Niskanen kiisti potkuliikkeen

STT ei tavoittanut Niskasta puhelimeen maanantaina, eikä myöskään Niskasen valmentaja Olli Ohtonen halunnut kommentoida Kuopion kilpailun tapahtumia.

Niskanen kuitenkin kiisti X-viestipalvelussa, että hän olisi potkaissut Parantaista suksellaan, nimitellyt Parantaista tai käynyt häneen käsiksi.

– En ole nimitellyt Kallea, enkä potkaissut tai käynyt häneen käsiksi, Niskanen ilmoitti.

Niskanen kertoi myös tavoitelleensa Parantaista kilpailun jälkeen.

– Olen yrittänyt tavoitella häntä ja käydä koko tilanteen läpi sekä pahoitella omasta puolestani kiivastumista, mutta hän ei ole vastannut yhteydenottoihini, Niskanen kertoi.

Periaatekysymys tasa-arvosta

Parantainen vahvisti STT:lle Niskasen yhteydenoton.

– Iivo kyllä soitteli minulle, mutten halunnut vastata. Minun ja Iivon näkemykset poikkeavat aika radikaalisti, Parantainen totesi.

– Tilanteesta on myös silminnäkijähavaintoja, mutta Iivo ei voi sitä myöntää. Olimme molemmat siinä haarakäynnillä ja hän tekee potkuliikkeen, jonka kanssakilpailija näki.

Parantaiselle tapaus on periaatteellinen. Sääntöjen pitää olla samat kaikille.

– Jos koko homma jätetään huomioimatta, hyväksytään se, että se, jolla on meriittiä ja valtaa, voi tehdä ladulla mitä tahansa, Parantainen korosti.

– Toivon, että meidät laitettaisiin tässä asiassa samalle viivalle.

Niskanen toi sunnuntain viestissä Puijon Hiihtoseuran joukkueen maaliin kolmantena. Kuusamon Erä-Veikkojen joukkue jäi kuudenneksi.

Lauri Lepistö ratkaisi kirikamppailussa viestivoiton Jämin Jänteelle. Myös Imatran Urheilijoiden Miro Karppanen ennätti maaliin ennen Niskasta.

Lue myös:

    Uusimmat