Kilpailijan pomolta karu summaus Mercedeksestä – F1-suosikin asemasta ei mitään epäselvyyttä

Ferrari on ollut vahvoilla myös tänä viikonloppuna Venäjän Sotshin katuradalla. Italialaistalli on juhlinut edellisissä kolmessa kisassa voittoa. Samalla Mercedes on jäänyt yhtäkkiä totaalisesti jalkoihin.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
La: Aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sotshissa Ferrarin Charles Leclerc oli nopein kuski aika-ajojen alla kolmansissa vapaissa harjoituksissa. Mercedeksen Lewis Hamilton oli kolmen kymmenyksen päässä, mutta silti, eromatka on yhä päällä Ferrariin nähden.

Ferrarin ja Mercedeksen kilpailjan, Red Bullin riveistä tallipäällikkö Christian Horner latoi sangen napakoita mielipiteitä pöytään aika-ajojen alla.

– Mielestäni Ferrari on ihan selkeä ennakkosuosikki. Me emme ajaneet kunnon kierrosta pehmeillä renkailla kolmansissa harjoituksissa, mutta toivottavasti olemme aivan Mercedeksen tuntumassa. Taistelu näyttää tällä hetkellä tiukalta, Horner sanoi Sky Sportsille, jatkaen tylyllä tiivistyksellä:

– Mercedeksen ”party mode” on kuin iltapäiväteetä siihen verrattuna, mitä Ferrarilla on hihassa tällä hetkellä, Horner kuvaili, verratessaan Red Bullin kilpailijoita.

– Ei Mercedestä voi jättää pois laskuista, mutta kun katsoo Ferraria, niin he ovat tällä hetkellä se taho, jota muut jahtaavat, Horner mietti.

Hornerin mainitsema party mode oli yhdessä vaiheessa isosti esillä F1-piireissä. Tämä tarkoittaa niin sanottua asetuspakettia, jonka eri tallit laittavat päälle aika-ajoissa maksimivauhdin saavuttamista varten.

Ferrari on hurmannut tällä kaudella erittäin tehokkaalla moottorillaan. Singaporessa italialaistalli kuitenkin osoitti, että sen autoon on tullut lisää mutkanopeutta. Onnistuneen päivityspaketin myötä Ferrari piti hallussaan F1-sarjan ykköstallin aseman.

Lue myös:

    Uusimmat