Mainos

Kilometrikorvausten vähentäminen kuumentaa lukijoiden tunteita

Kilometrikorvauksista on syntymässä suuri tappelu eduskunnan syyskaudelle. Helsingin Sanomat sytytti sunnuntaina keskustelun uudelleen uutisoimalla valtiovarainministeriön ennakoitua laajemmista kilometrikorvausleikkausaikeista kaikille autoilijoille. Lehden mukaan yleinen kilometrikorvaus laskee lakiluonnoksen mukaan 45:stä 43 senttiin.

Aiemmin tänä vuonna hallitus päätti, että paljon ajavien korvausta pudotetaan. Vastedes paljon ajaville maksetaan kilometrikorvausta 25 senttiä kilometriltä.

MTV3 Uutisten lukijoita suunnitelmat tulistuttavat:

"Minulla ei enää riitä huumori eikä ymmärrys näitä päättäjiä kohtaan. Minun on ajettava vuorotyön vuoksi omalla autolla. Nyt minua J*******A rangaistaan siitä että käytän omaa autoa, nostetaan polttoaineen hintaa, lasketaan korvausta. Tulisivat ite tekemään oikeita töitä. Helppo se on sieltä saakelin Arkadian mäeltä tehdä niitä päätöksiä kun ei ole enää minkäänlaista käsitystä missä mennään."

"Ei ymmärrä ei.Mutta tietyille puolueille on tyypillistä yrittää väntää Suomen koko väestöä kehäkolmosen sisäpuolelle,kerrostaloon ja rautateiden varsille,on näet helpompi pitää silmällä ja puuttua elämiseen kun kaikki ovat valvovan puoluejohdon kätten ulottuvilla."

"Saako kirjoittaa vihapuheen, jos on vihainen."

"Jos tämä ehdotus menee läpi niin sitten ei ole enään mitään väliä. Maan hallituksen toiminta on täyttä pelleilyä. Mitenkä he luulevat ihmisten liikkuvan tässä haja-asutusmaassa? Tästä tulee semmoinen jytky, jota ei ole aikasemmin nähty. Se on nimeltään KAPINA."

"Itse ajan työnantajalle 100km jokainen työpäivä kun teen kaupparatsun työtä. Saan nykyisin siis 45e korvausta auton käytöstä/pvä. Polttoainetta kuluu n 7-8l/100km=n 15e. Polttoainekustanukset ovat autoilun kustannuksista kolmannes. Minkä kaavan mukaan minulle maksetaan liikaa??"

"Jos ajaa 50 km päiväs työmatkoja autolla niin ei matkakorvaus kata auton kuluja. Autoon pitää ostaa muutakin kuin bensaa ja vakuutus. Renkaita öljyä plus muuta kuluvaa osaa. Jopa katsastaa siihenkin menee satanen. Verottaja vähentää heti 600 omavastuuta."

"Nykyinen hallituksemme ei näköjään kykene tekemään edes yhtään päätöstä jossa olisi pienintäkään järkeenkäyvää perustetta. Veronmaksajien rahaa jaetaan surutta velkamaihin ja omaa kansaa kuritetaan kovalla kädellä. 25 senttiä korvausta ajettua kilometriä kohden ei riitä kattamaan autonkäytöstä aiheutuvia kuluja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että palkansaaja itse joutuu omasta palkastaan maksamaan autonsa käytöstä aiheutuvia kustannuksia. Tämän kaltaisella on päätöksellä on pitkällä aikavälillä rankat seuraukset, ei saada matkatöihin työn tekijöitä, liikenteessä liikkuvien autojen käyttöikä kasvaa entisestään, joka on myös liikenteessä kasvava turvallisuus riski. Tällainen päätös tulee poikimaan runsaasti mitä erilaisimpia asiaan liittyviä väärinkäytöksiä jne. Todellinen tilanne tässä asiassa on, että jos nyt ollaan lähtemässä suttä pakoon niin karhu tulee vastaan. Tähän kohtaan osuu todella hyvin sanonta, jos päättäjällä on valtaa niin on tärkeä, että hänellä on päätöksentekoa varten riitäävästi järkeä."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.