Mainos

Lintilä: Hallitus näyttää keskisormea autoa työssään tarvitseville

Keskustan kansanedustaja Mika Lintilä hämmästelee hallituksen hanketta kilometrikorvausten leikkaamiseksi.

– Ymmärrän, että tässä vihreät vievät nyt hallitusta pyrkimällä rajoittamaan oman auton käyttöä. Erikoista vain on, että sekä SDP että vasemmisto samassa hallituksessa hyväksyvät tällaisen asian, josta määritellään työehtosopimuksissa.

Hänen mielestään hallitus näyttää keskisormea sekä kolmikannalle että niille, jotka välttämättä tarvitsevat työssään omaa autoa, kuten monet kauppiaat, asentajat ja vuorotyöläiset.

– Tällä päätöksellä viedään työskentelyn edellytykset ihmisiltä, jotka tarvitsevat autoa päivittäisten työtehtävien suorittamiseen. Vaikutus on musertava myös niille, jotka kulkevat ympäröivältä alueelta töihin keskustaajamiin siellä, missä ei ole julkista liikennettä. Erityisesti tämä koskee vuorotyöläisiä.

Veropolitiikan asiantuntijana Lintilä ei myöskään niele arvioita tuloista, joita valtiolle uskotaan päätöksellä kertyvän.

– Luvut ovat laskennallisia eivätkä mitenkään suhteessa siihen, mikä vaikutus päätöksillä on tavallisen kansalaisen arkielämään. Hallituksen verolinja on näiltä osin ihan hukassa.

Lintilä huomauttaa, että kyse on poliittisesta päätöksestä.

– Hallitus romuttaa tavallisen työn tekemisen edellytyksiä samaan aikaan, kun se antaa suurten osingonsaajien ja kansainvälisten suuryritysten nauttia kohtuuttomista veroeduista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.