Mainos

Kiljusen pidennetty matka puhuttaa eduskunnassa

Kansanedustaja Kimmo Kiljusen (sd) matkailu puhuttaa eduskunnassa. Kiljunen on Suomen Kuvalehden mukaan jälleen matkalla - ja tällä kertaa eduskunnassa ollaan sitä mieltä, että matkailu on mennyt liian pitkälle.

Kiljunen oli viime viikolla Bangkokissa Parlamenttien välisen liiton kongressissa. Siellä oli myös monia Suomen valtuuskuntien jäseniä ja näiden puolisoita. Kansanedustajien matkat maksoi eduskunta, puolisot tulivat omakustanteisesti. Kiljusen matkakumppanina oli tutkija Anna Kontula.

Pääsiäisen jälkeen Suomen valtuuskunta palasi kotimaahan ja virkamatkaa varten saama vapautus eduskuntatyöstä päättyi lauantaina 3. huhtikuuta.

Kiljunen ei kuitenkaan palannut samalla kyydillä, vaan ilmoitti avustajansa välityksellä matkustavansa vielä Myanmariin ja Bhutaniin.

Kiljunen vaihtoi kokousta varten saamansa business-luokan liput turistiluokkaan, ja osti näin säästyneillä rahoilla liput omille jatkolennoilleen. Edustaja tulkitsee nämä jatkomatkansa Kuvalehden mukaan virkamatkoiksi.

Lehden haastatteleman eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan tällainen "sivuluisu" viralliselta virkamatkalta on vähintäänkin outoa. Rahat oli myönnetty juuri kongressia varten, eikä talon hallinnon tulkinnan mukaan niitä voi käyttää muuhun matkailuun. Tiitisen mukaan Kiljunen joutuu selventämään matkojaan tarkemmin palatessaan takaisin töihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.