Kike Elomaa tyrmistyi sotaveteraanien budjettileikkauksista: Tässäkö ratkaisu?

Kansanedustaja Kike Elomaa on todella huolestunut Sotaveteraanien kuntoutukseen kohdistuneista budjettileikkauksista.

Kansanedustaja Kike Elomaa on todella sydämistynyt sotaveteraanien hyvinvoinnista. Luvassa uudessa budjetissa näillä näkymin on runsaan kuuden miljoonan leikkaus heidän kuntotuspalveluistaan.

– Sotaveteraanien kuntouksesta leikataan automaattisesti ikäluokkien vähentyessä. Olen tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen viikko sitten. Kolme viikkoa asiaa pitäisi vielä odottaa, kiireinen kansanedustaja kertoo juuri häämöttävää puheenvuoroansa ennen MTV3.fin Viihdeuutisille.

Elomaa korostaa, että Sotaveteraanien ikääntymisen myötä tarve kuntoutukselle kasvaa. Tällä hetkellä heidän ikänsä pyörii noin 90 vuoden kieppeillä.

– Kuntoutukseen pääsee nykyisen budjetoinnin ohella kerran vuodessa. Onko se riittävää? Asiasta vaietaan liian ponnekkaasti. Joissakin kunnissa asia on hyvin järjestetty, mutta joissain sotaveteraanit joutuvat jopa hakemaan kuntoutumista, hän pohtii.

Elomaalla on takataskussa oma, yllättävä varasuunnitelma, jos Suomen budjetista ei heru lisätukea sotaveteraanien kuntoutumiseen. Siinä tapauksessa hän tarvittaessa kerää sen itse, jos sitä ei muuta löydy.

– Odotan rauhassa, enkä vielä tee asialle mitään. Jos valtiolta ei kuitenkaan rahaa löydy, niin käännyn suomalaisten huippumiljonäärien, kuten jääkiekkoilijoiden puoleen. Vetoisin heihin, jos he olisivat innostuneita. Jos kyseessä olisikin isänmaallinen tyyppi, niin he voisivatkin antaa rahaa, hän tuumailee.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä 7 päivää -lehti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat