Kike Elomaa on vanha skandaalikuningatar, lue kohujutut

Perussuomalaisten kansanedustajaksi valittu ex-kehonrakentaja Ritva ”Kike” Elomaa muistetaan monista kohujutuista vuosien varrelta.

Kike on ollut otsikoissa paljon kolmenkymmenen julkisuusvuotensa aikana. Suurin kohu on noussut hänen aviopuolisonsa Kimmo Elomaan talousrikosvyyhdistä, jossa Kike oli myös osallisena.

Kimmo tuomittiin vuonna 2003 reiluksi kahdeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä velallisen petoksesta, neljästä rekisterimerkintärikoksesta ja neljästä yllytyksestä rekisterimerkintärikokseen. Hän sai myös korvattavaksi 2,6 miljoonaa euroa verovelkoja Ruotsin valtiolle.

Samassa jutussa Kike tuomittiin 1 140 euron sakkorangaistukseen kahdesta rekisterimerkintärikoksesta. Kikeä syytettiin myös avunannosta törkeään velallisen petokseen, mutta syyte hylättiin.

Jutut liittyvät 1990-luvulla tehtyyn ulosottoselvitykseen, jossa Kimmo ei oikeuden mukaan ollut ilmoittanut kaikkea omaisuuttaan. Ulosottoselvitys puolestaan liittyi hänen Ruotsissa vuonna 1990 saamaan vankeustuomioon. Mies tuomittiin tuolloin törkeästä veropetoksesta viideksi vuodeksi vankilaan.

Vuonna 1978 avioituneet Kike ja Kimmo hakivat avioeroa 2001, mutta eivät hakeneet eron toista vaihetta harkinta-ajan jälkeen. Tuolloin Kike kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että avioelämä on päättynyt käytännössä jo 1990-luvun alussa.

– Minulla on läheinen miesystävä. Niin Kimmon kuin minunkin elämä pitää sisällään oman ihmissuhteen, Kike paljasti IS:lle vuonna 2002.

Avioliitto Kimmon kanssa on kuitenkin jatkunut näihin päiviin saakka ja mies oli myös tukemassa Kikeä eduskuntavaalikampanjassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat