Kiinan uutistoimisto: Trump ja presidentti Xi sopuun kauppaneuvotteluiden jatkamisesta

Trump Putinille:"Älkää sekaantuko vaaleihimme" 0:14
"Älkää sekaantuko vaaleihimme", huikkasi Trump Putinille Osakan G20-kokouksessa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Kiinan presidentti Xi Jinping ovat sopineet jatkavansa sakkaavia kauppaneuvotteluitaan, kertoo Kiinan uutistoimisto Xinhua.

Kiinan mukaan Yhdysvallat on lisäksi suostunut siihen, ettei se enää aseta uusia tullimaksuja.

CNN:n mukaan uutistoimisto kertoo, että Kiina ja Yhdysvallat sopivat jatkavansa kauppaneuvotteluita, jotka perustuvat yhdenvertaisuudelle ja molemminpuoliselle kunnioitukselle.

Trump ja Xi keskustelivat aiemmin tänään noin tunnin kestäneessä tapaamisessa. Trump ja Xi tapasivat G20-maiden kokouksessa Japanissa.

Kiinan ja Yhdysvaltain välit ovat olleet viimeaikoina todella kireät ja maat ovat vuoronperään läimäisseet toisilleen tuntuvia tullimaksuja. Tapaamisen odotettiin helpottavan tiukkaa tilannetta.

Trump: Maat takaisin raiteillaan

Yhdysvallat ei ole vielä vahvistanut, mitä tapaamisessa sovittiin.

Trump sanoi tapaamisen jälkeen, että se oli erinomainen. Trumpin mukaan maat ovat päässeet takaisin raiteilleen ja tapaaminen oli ehkä jopa odotettua parempi.

Trump sanoi ennen suljettujen ovien takan pidettyä tapaamista Yhdysvaltojen olevan avoin historialliselle kauppasovulle Kiinan kanssa. Trumpin mukaan tapaaminen Kiinan presidentin kanssa voi olla todella tuottelias.

Kaksipäiväinen G20-maiden kokous päättyy tänään. Trump matkustaa Japanista vierailulle Etelä-Koreaan.

​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat