Kiinan armeija julkaisi propagandavideon – vyöryttää tankit Hongkongin mielenosoittajia vastaan: "Varoitus, lopettakaa rynnistäminen tai käytämme voimaa"

Kiina näyttää olevan valmis vyöryttämään tankit Hongkongin itsehallintoalueen kaduille, ainakin jos armeijan julkaisemaan propagandavideoon on uskominen.

Kansan vapautusarmeijan Hongkongissa sijaitsevan varuskunnan julkaisemassa videossa armeija lähtee tukahduttamaan Hongkongin mielenosoituksia mittavalla asearsenaalilla. Keskiviikkona julkaistulla videolla nähty dramaattinen uhittelu on asevoimien tähän mennessä voimakkain puuttuminen itsehallintoalueen kriisiin.

Kaupungin suurmielenosoitukset alkoivat lähes kaksi kuukautta sitten, kun kansa lähti kaduille vastustamaan luovutuslakia, joka olisi sallinut rikoksesta syytettyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan. Mielenosoitukset ovat usein päättyneet poliisin ja mielenosoittajien ydinjoukon väkivaltaisiin yhteenottoihin.

Vaikka laki on pantu jäihin, ovat mielenosoitukset muuntuneet yleisemmäksi Hongkongin hallinnon ja Kiinan vastaiseksi liikehdinnäksi. Kiinan tukema Hongkongin aluejohtaja Carrie Lam ei ole eronnut tehtävästään mielenosoittajien vaatimuksista huolimatta.

Keskiviikkona kymmenet ihmiset astuivat Hongkongissa oikeuden eteen syytettynä mellakoinnista.

"Lopettakaa rynnistäminen tai käytämme voimaa"

Kolmeminuuttisella videolla nähdään, kuinka tankit, helikopterit, raketinheittimet ja raskaasti aseistetut joukot toimivat itsehallintoalueella. Videolle on dramatisoitu myös tilanne, jossa rynnäkkökiväärein varustetut sotilaat, panssaroidut miehistönkuljetusvaunut ja vesitykit hajottavat mielenosoituksen Hongkongin kadulla.

– Kaikki seuraukset ovat omalla vastuullasi, sotilas huutaa megafoniin kantoninkiinaksi, jota Hongkongissa puhutaan.

Tämän jälkeen vapautusarmeijan täyteen mellakkavarustukseen puetut joukot asentavat piikkilanka-aitoja ja osoittelevat aseillaan.

Yhden upseerin nähdään myös heiluttavan punaista lippua, jossa lukee "Varoitus, lopettakaa rynnistäminen tai käytämme voimaa". Lipussa on samat sanat, joita Hongkongin poliisi on käyttänyt kohdatessaan mielenosoittajia.

Videon "harjoitus" päättyy siihen, että sotilaat saattavat mielenosoittajia alueelle, joka on lippujen mukaan vangitsemispiste. 

Lue myös:

    Uusimmat