Kiinalta ehdottomia puheita: Taiwanin itsenäisyys ja rauha ovat toisensa poissulkevia asioita

Kiina aloitti simulaation Taiwanin valtaamisesta 3:15
Kiina aloitti simulaation Taiwanin valtaamisesta. Katso tuore video harjoituksista yläpuolelta.

Taiwanin saaren itsenäisyys ja rauha Taiwaninsalmella ovat toisensa poissulkevia asioita, Kiina väittää sotaharjoitustensa kolmantena päivänä.

Kommentit esitti Kiinan ulkoministeriön edustaja Wang Wenbin. Hänen mukaansa rauhan ja vakauden puolustamiseksi Taiwaninsalmella Kiinan pitää tiukasti vastustaa Taiwanin itsenäisyyttä kaikissa muodoissaan. Wang puhuu lausunnossaan tarkalleen Taiwanin itsenäisyysseparatismista.

Taiwanin saari elää jatkuvan hyökkäysuhan alla, sillä Kiina pitää demokraattisesti hallittua saarta omana kapinallisena maakuntanaan.

Kiina sanoo simuloivansa Taiwanin eristämistä sotaharjoituksessa

Kiina on simuloinut tänään Taiwanin saaren eristämistä sotaharjoituksissaan, Kiinan asevoimat sanoo tiedotteessa. Kiinan valtionmedia kertoi puolestaan, että kymmenet lentokoneet olivat harjoitelleet ilmasaartoa.

Kiina sanoo myös, että sen taisteluhävittäjät ovat kantaneet tänään kovia panoksia ja tehneet simuloituja iskuja lähellä Taiwania.

Kiinan mukaan Taiwanin lähistöllä jo keskiviikkona pyörinyt lentotukialus Shandong on osallistunut tänäisiin harjoituksiin.

Taiwanin presidentin ja Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen tapaamisesta kiukustuneen Kiinan sotaharjoitukset Taiwanin ympärillä alkoivat lauantaina, ja niiden on ollut määrä päättyä tänään.

Miksi Kiinan ja Taiwanin välit ovat alun alkaen kiristyneet? Asiantuntija kertoo 4:00

Miksi Kiinan ja Taiwanin välit ovat alun alkaen kiristyneet? Juttu on marraskuulta.

Yhdysvaltain laivaston ohjushävittäjä seilasi Etelä-Kiinan merellä kiinalaisalueilla

Yhdysvaltain laivaston ohjushävittäjä USS Milius on seilannut Etelä-Kiinan merellä vesillä, joita Kiina pitää omanaan, sanoo Yhdysvaltain laivasto.

Laivaston mukaan liikehdinnässä on kyse merenkulun vapauteen tähtäävästä operaatiosta, joka puolustaa sen mukaan oikeuksia, vapauksia ja meren laillista käyttöä.

Kiina kommentoi Yhdysvaltain toimia pian laivaston ilmoituksen jälkeen ja sanoi sota-aluksen toiminnan olleen laiton tunkeutuminen.

Yhdysvaltalaisalus liikkui alueella, joka on noin 1 300 kilometrin päässä demokraattisesti hallitun Taiwanin saaren ympäristöstä, jossa Kiina on järjestänyt sotaharjoituksiaan lauantaista lähtien.

Naton ex-pääsihteeriltä vakava vetoomus länsimaille puheessaan Taiwanissa: 1:42
Naton ex-pääsihteeriltä vakava vetoomus länsimaille puheessaan Taiwanissa:"Tämä tulee tehdä nyt selväksi Kiinalle".

Lue myös:

    Uusimmat