Kiinalaisseura lähtee Espanjasta kotikaupunkiinsa Wuhaniin koronaviruksen vuoksi – "Ongelma on täällä juuri nyt"

Kiinalaisen jalkapalloseuran Wuhan Zallin edustusjoukkue matkustaa takaisin kotiin vietettyään puolitoista kuukautta Etelä-Espanjassa.

Ulkomaanleirillä ollut joukkue joutui jäämään Espanjan Andalusiaan, kun koronavirustartunnat levisivät Kiinan Wuhanissa, ja Kiinan Superliigan kauden alkua viivytettiin.

Joukkue saapui Espanjaan 29. tammikuuta. Alun perin sen piti palata Wuhaniin 15. helmikuuta.

Nyt tilanne pandempian suhteen on kääntynyt päälaelleen, kun virus on saanut yhä suurempaa jalansijaa Euroopassa. Joukkue on päättänytkin matkustaa takaisin kotiin, jossa yksi pelaajien sukulaisista kuoli viruksen aiheuttamaan tautiin.

Seuran mukaan Kiinassa on tällä hetkellä turvallisempaa kuin Espanjassa.

– Ongelma on täällä juuri nyt, ja Kiinassa se on saatu käytännössä hävitettyä, Wuhan Zallin päävalmentaja José González kertoi uutistoimisto Efelle torstaina.

Hubein provinssin pääkaupunkia Wuhania on pidetty Kiinan koronavirusepidemian keskuksena. Noin kaksi kolmasosaa Kiinan tartuntatapauksista on todettu juuri Hubeissa.

Virus on vaatinut Kiinassa yli 3 000 ihmisen hengen.

Kiinalaisviranomaisten torstaina Pekingissä antaman tiedon mukaan viruksen tartuntapiikki on kuitenkin jo ohitettu, ja uusien tapausten määrä on kääntynyt laskuun.

Espanjassa koronavirustartuntoja on todettu Italian jälkeen eniten Euroopassa. Tauti oli vaatinut maassa torstai-iltaan mennessä 84 kuolinuhria.

Lue myös:

    Uusimmat