Kiinalaismiesten härski ajokorttikikka toimi 20 vuotta – miehinen vaiva käräytti lopulta

Ajokortti tulee pian kännykkään – näin sitä käytetään 2:45
Ajokortti tulee pian kännykkään, näin sitä käytetään.

Identtisen kaksosen hyödyntäminen erinäisiin hyväntahtoisiin jekkuihin ei ole mitenkään poikkeuksellista, mutta nämä kiinalaismiehet onnistuivat huijaamaan viranomaisia uskomattomalla tavalla kymmenien vuosien ajan.

Kiinalaiset Yanin kaksoset ovat jääneet kiinni vuosikymmeniä jatkuneesta huiputuksesta. Kummallakin miehellä on vähemmän mairitteleva historia rattijuopumuksista ja muista liikennerikkomuksista, ja tähän asti he ovat onnistuneet jallittamaan poliisia varsin kyseenalaisella tavalla.

Kun miehistä toinen on menettänyt ajokorttinsa syystä tai toisesta, on hän aina lainannut veljensä ajokorttia. Toistuvasti poliisien pysäyttämäksi joutuneet miehet ovat onnistuneet tempussa joka kerta jo 20 vuoden ajan, mutta nyt pelleilylle on pantu piste.

Viime kesänä veljeksistä vanhempi istui ratin takana ja nuorempi etumatkustajan paikalla, kun poliisi näytti jälleen kerran pysähtymismerkkiä.

Autoa ajaneen miehen oma ajokortti oli kuivumassa, joten nuorempi teki sen, mitä niin monesti aiemminkin: Antoi omansa veljelleen, joka puolestaan antoi sen heidät pysäyttäneelle poliisille.

Konstaapeli meni tarkistamaan ajokorttia autolleen ja havaitsi, että tietokannasta löytyi kaksi samalta näyttävää ja saman ikäistä Yania. Ajokorttikuvasta oli kuitenkin pääteltävissä, että veljeksistä vanhempi oli alkanut kaljuuntua, mutta nuoremmalla oli edelleen hiukset tallella.

Konstaapeli marssi takaisin autolle ja pyysi veljeksiä ottamaan hatut pois päästään.

Totuus paljastui, ja autoa ajaneelle miehelle lätkäistiin 2 000 yuanin eli vajaan 300 euron sakko. Hän myönsi, että sama temppu on toiminut jo yli 20 vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat