Mainos

Kiinalaiset vaarantavat henkensä junapaikan takia

Miljoonat kiinalaiset taistelevat kallisarvoisista junapaikoista päästäkseen käymään kotiseudullaan kiinalaisen uudenvuoden aikaan.

Yksi nainen on kuollut Kiinan Kantonissa junaan ryntäävien ihmisen jalkoihin. Tilanne on kärjistynyt poikkeuksellisen ankaran talven takia. Liikenne on puuroutunut lähes pysähdyksiin suuressa osassa Kiinaa, mutta erityisen hankala tilanne on juuri Kantonissa. Parintuhannen poliisin joukko käy siellä toivotonta kamppailua pysäyttääkseen satojentuhansien ihmisten joukon, joka lähtee rynnäkköön heti kun on toivoa pääsystä junaan.

Uusivuosi on Etelä-Kiinan tehtaissa ahertaville miljoonille siirtotyöläisille ainoa tilaisuus päästä käymässä kotiseuduillaan. 28-vuotias Li Kuochun pyrkii kotimaakuntaansa Hunaniin.

- Pelkään kovasti joukkoryntäystä. Yritän kävellä hitaasti, mutta ihmiset työntävät. Siinä tungoksessa voi tuskin liikkua tai hengittää, Li kertoo. - Mutta perheeni näkemisen takia kannattaa kyllä vaarantaa turvallisuutensa. He ovat kaikki siellä, ja kaipaan heitä kovasti.

Kiinan hallitus on ilmoittanut, että talvimyrskyt ovat jo aiheuttaneet 60 ihmisen kuoleman. Lisäksi viljelyksiä on tuhoutunut, hiilen ja elintarvikkeiden tuotanto on kärsinyt ja sähkökatkokset ovat yleisiä.

Pahin saattaa kuitenkin olla vielä edessä. Uusia lumimyrskyjä ennustetaan Kiinan etelä-, itä- ja keskiosiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.