Mainos

Kiinaa lähestyy taifuuni, joka on asiantuntijoiden mukaan yhtä vaarallinen kuin Irma: "Talim on jättiläinen"

Kaakkois-Kiinan viranomaiset ovat aloittamassa noin puolen miljoonan ihmisen evakuointia, koska ”jättitaifuuni” Talimin odotetaan iskevän alueelle myöhemmin tällä viikolla.

– Talim on jättiläinen. Se jättää jälkeensä kaikki tänä vuonna kokemamme taifuunit, Fujianin maakunnan meteorologisen viraston pääsuunnittelija Liu Aiming kertoi Souch China Morning Postille.

Liun mukaan Talim on kehittynyt viime viikonloppuna Filippiinien seudulla. Kun se iskee Fujianin alueelle, sen odotetaan olevan yhtä voimakas kuin Amerikassa riehuneen Irman.

Kun Irma lähestyi Floridan rannikkoa viime viikolla, yli viisi miljoonaa ihmistä lähti evakkoon hallituksen varoitusten perusteella.

Fujianin alueella on enemmän ihmisiä kuin Floridassa, mutta evakuoitavien ihmisten määrä on vain kymmenesosa Irmaa karkuun lähteneistä.

– Kiinassa jättimäisiä evakuointeja ei yleensä pidetä vaihtoehtona, arkkitehtuurin ja tuulivoiman professori Huang Peng Tongjin yliopistosta kertoo.

Hänen mukaansa tämä perustuu Kiinan tiheään asutukseen.

– Katastrofitilanteen aiheuttaman paniikin myötä pakoreitti voi muuttua painajaiseksi. Fujianin kaltaisissa paikoissa tiet menevät jumiin jo lomaviikkoina.

Ne ihmiset, joita evakuointikehotus koskee, joutuvat kuitenkin lähtemään kodeistaan. Jos he eivät lähde vapaaehtoisesti, Kiinan kommunistisen puolueen viranomaiset pakottavat heidät lähtemään.

Tältä Talim-taifuuni näyttää maailman tuulikartassa:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.