Mainos

Kihlajaislahja, polttarilahja, häälahja… Näin vältät hääkonkurssin!

Häihin liittyy paljon ihania oheistapahtumia: polttarit, kihlajaiskahvit ja tietenkin itse hääjuhla. Mutta pitääkö vieraan ostaa jokaiseen tilaisuuteen lahja?

Häälahjan hankkiminen tuottaa monille vieraille päänvaivaa. Itse hääjuhlan lisäksi vieras saattaa päästä osallisiksi polttareihin, kihlajaiskahveille ja harjoituspäivällisillekin. Pitääkö jokaiseen tilaisuuteen viedä lahja? Weddings.weddingchannel.com neuvoo lahjaetiketin.

Lahja ei ole kutsukortti

Toisin kuin monet luulevat, lahja ei ole pakollinen juhlavaruste. Hääkutsu on pääsylippusi juhlaan – sinun ei tarvitse "maksaa" osallistumistasi lahjalla. Monet kuitenkin ostavat häälahjan ilolla ilmaistakseen tukensa ja onnittelunsa tuoreelle avioparille.

Polttareihin voi liittyä niiden teemaan sopivaa lahjomista: kenties sinua pyydetään tuomaan kaikille osallistujille kruunut, t-paidat tai hassut lasit. Pysy suunnitelmassa, vaikkei se olisikaan tyyliäsi: polttarit on järjestetty morsiamen toiveiden mukaan, ja häälahjan voit ostaa enemmän omaan makuusi luottaen.

Jaa summa lahjojen kesken

Jokaiseen saman hääjuhlan erilliseen tapahtumaan ei tarvitse tuoda lahjaa, varsinkaan, jos kutsu on aina tullut samalta ihmiseltä.

Vieraita ei saisi rasittaa lahjan hankkimisen taloudellisella stressillä, vaan kutsuille ja juhlallisuuksiin osallistumisen tulisi olla hauskaa ilonpitoa, jonka taustalla ei väijy konkurssin uhka. Älä anna muiden vieraiden lahjojen tehdä oloasi epämukavaksi: et ole itsekäs, olet tehnyt itsellesi parhaan päätöksen.

Paljonko rahaa lahjoihin sitten tulisi käyttää? Hyvä nyrkkisääntö on olla tuhlaamatta yli varojensa. Jos aiot ostaa useampia lahjoja, päätä kokonaissumma, jonka aiot käyttää. Jaa se sitten useampaan osaan. Älä anna periksi impulsseillesi. Cappuccinokone olisi kenties täydellinen lahja, mutta jos se on aivan liian kallis, älä osta sitä.

Arvokas ryhmälahja

Lahjan ei tarvitse maksaa maltaita: laatu ja ajatus merkitsevät hintaa enemmän. Voit valita lahjoillesi teeman ja jakaa sen osiin, jolloin polttari- ja kihlajaislahja ovat saman teeman pienempiä osasia, jotka vihjaavat jotakin suuremmasta häälahjasta.

Jos haluat hankkia jotakin suureellista, pyydä muita vieraita osallistumaan lahjaan. Kootkaa suurempi summa ja kirjoittakaa yhteiskortti: näin jokainen saa antaa hääparille jotakin arvokasta ilman taloudellista stressiä. Aviopari tai pariskunta voi antaa vastanaineille vain yhden lahjan heiltä kummaltakin.

Muista, että hääpari arvostaa läsnäoloasi enemmän kuin lahjaasi. Mikä tahansa lahja, joka kertoo tunteistasi heitä kohtaan, otetaan varmasti avosylin vastaan.

MTV3/Helmi
Lähde:Weddings.weddingchannel.com
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.