Kiekko-Espoo tekee nousua huipulle suomalaisten tähtipelaajien avustuksella – "Siihen ei ole oikoteitä"

9:19
Leijonista tutut Tomi Sallinen ja Veli-Matti Savinainen Kiekko-Espoon taustalla – ”Paljon kiinnostusta pelikaverien joukossa"”

Suomi-sarjassa päättyneellä kaudella pelannut Kiekko-Espoo tekee hiljalleen nousua kohti suomalaisen kiekkoilun huippua. Seuran taustalla vaikuttava suomalaispelaaja Tomi Sallinen avaa seuran tavoitteita.

Nykymuotoinen Kiekko-Espoo aloitti toimintansa kaudella 2018–19. Espoolaisen kiekkoilun uudelleenrakennuksen tueksi liittyi liuta maailmalla ammatikseen pelaavia espoolaislähtöisiä suomalaiskiekkoilijoita, kuten esimerkiksi seuran hallituksessa istuva Tomi Sallinen.

– Pari vuotta sitten tuli mahdollisuus lähteä tähän mukaan. Kyselin muita espoolaistaustaisia pelaajia. Oli mukava huomata, että oli niin paljon kiinnostusta ja jätkät halusivat lähteä. Kymmenkunta (pelaajaa) lähti tähän mukaan, Sallinen kertoo MTV Urheilulle.

Kiekko-Espoo nousi nopeasti Suomi-sarjan kärkijoukkueeksi, ja seura voitti juuri päättyneellä kaudella runkosarjan. Tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla.

Suomen jääkiekkoliitto kertoi keskiviikkona myöntäneensä Suomi-sarjassa pelanneille FPS:lle ja Kiekko-Espoolle oikeuden Mestis-paikkaan ensi kaudelle. Kiekko-Espoo on ilmaissut jo suuren halukkuutensa kyseiseen sarjapaikkaan.

– Olemme ilmoittaneet halukkuutemme Mestis-paikkaa kohtaan. Olemme Kiekko-Espoossa jo aikaisemmin varautuneet siihen, että Mestis-paikka on meidän tavoitteenamme. Koko tämä kausi on tehty systemaattisesti töitä sen eteen, että haluamme pelata itsemme sinne. Valmiuksia omalta puolelta sinne on. Nyt vain toimimme liiton ohjeiden mukaan, Sallinen toteaa.

Espoon Metro Areenalla kotiottelunsa pelaavan Kiekko-Espoon resurssit sarjanousua ajatellen ovat kunnossa. Seurassa on tehty jo pidemmän aikaa töitä olosuhteiden kehittämiseksi mahdollinen Mestis-paikka takaraivossa.

– On selvä juttu, että budjetti ja muu tulevat kasvamaan, ja tekemisen pitää kehittyä siinä mukana koko ajan. Se on ollut meillä tavoitteena. Jos se paikka aukeaa, en näe, että meillä olisi mitään ongelmia, ettemmekö me pystyisi ottamaan sitä vastaan, Sallinen pohtii.

Matkalla kohti suomalaisen kiekkoilun huippua on kuitenkin pitkä ja vaatii runsaasti töitä. Sallinen tiedostaa seuran suurimmat kehityskohteet.

– Isoimpana haasteena näen taustatyön kehittämisen. Toimintaa pitää systemaattisesti pystyä rakentamaan ja kehittämään. Siihen ei ole oikoteitä. Taustapuolen pitää olla tarpeeksi vahvalla pohjalla, että kestämme kaikki tyrskyt ja myrskyt tulevaisuudessa.

Kiekko-Espoo vastasi myös yhdestä kevään suurimmasta siirtoyllätyksestä, kun SM-liigajoukkue SaiPassa avainroolissa pelannut Teemu Ramstedt siirtyi loppukaudeksi Espooseen. Kiekko-Espoon ympärillä on muutenkin riittänyt runsaasti mielenkiintoa.

– On ollut kiva huomata, että Kiekko-Espoo kiinnostaa pelaajia ja muita toimijoita. Vastaanotto on ollut todella hyvä. Kyllä se on loistava paikka kehittyä ja olla näytillä, kun mietitään, millaista huomiota Kiekko-Espoo on tähän mennessä saavuttamaan, vaikka pelasimme Suomi-sarjassa, Sallinen sanoo.

Jos Mestis-paikka aukeaa, on Kiekko-Espoo varmasti monen urallaan eteenpäin haluavan jääkiekkoilijan listalla, kun he miettivät tulevan kauden suunnitelmiaan.

– Pystymme tarjoamaan hyvät puitteet tekemiselle. Kyllähän tekeminen hallilla on pyritty nostamaan nyt jo mahdollisimman lähelle liigatason tekemistä. Olemme koko ajan pitäneet tekemisen tason korkealla, Sallinen kuvailee seuran olosuhteita.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja