Mainos

Keventäjät-blogisti Tuula: Ruokapäiväkirjasta apua syömisiin

Helmen Keventäjät-bloggaajiksi valittiin 10 kevyempää elämää ja pysyviä elämäntapamuutoksia etsivää ihmistä. Haastateltavana nyt Tuula Viskari.

Keventäjät-blogistiksi ryhtynyt lohjalainen Tuula Viskari, 51, otti rohkeasti haasteen vastaan, ja ryhtyi kokeilemaan Keventäjiä raportoiden kokemuksiaan Helmen Keventäjät -blogiin. Tuulan mukaan painonpudotuksesta raportoiminen on näytönpaikka ja antaa lisäpuhtia.

– Keventäjät vaikutti hyvältä ja halusin kokeilla tätä. En ole ollut sinut oman painoni kanssa pitkään aikaan ja on ollut sellainen olo, että jotain tarttis tehdä. Yksin ei pärjää, vaan kyllä tässä tarvitaan tukea ja kannustusta,Tuula kertoo syistä, miksi haki ryhmään.

Ruokapäiväkirjanpito on Tuulalle tuttua touhua Kiloklubista. Keventäjiltä hän odottaa asiantuntijoiden ohjeita ja ryhmän tukea. Itse Tuula aikoo kiinnittää huomiota annoskokoihin, ja hän on myös asettanut itsensä karkkien ostolakkoon.

– Myös ruokapäiväkirja hillitsee syömistä. Vaikka luen sitä vain itse, sinne ei kehtaa kirjoittaa ihan mitä sattuu, hän naurahtaa.

Vaatekaappi ja terveys motivoi

Perhepäivähoitajana työskentelevä Tuula kertoo, että tietoa painonpudotuksesta on. Painonhallinnan teoria on tuttua kuntoutuksesta, Painonvartijoiden ohjeista, Pertti Mustajoen painonhallintaa käsittelevistä teoksista ja Kiloklubistakin.

Kuitenkin ryhmien päättyessä tai vaikeiden elämäntilanteiden takia vanhat tavat ovat palanneet.

– Tunnesyöminen on hankala juttu. Kun on iloinen, sitä palkitsee itseään herkuilla, ja pahaa mieltä puolestaan lohduttaa ruoalla. Tähän olisi hyvä saada neuvoja, Tuula pohtii.

Motivaatiota painonpudotukselle löytyy. Tuula haluaisi mahtua kaapista löytyviin vaatteisiin, eikä marssia kauppaan ostamaan uusia. Tärkein tavoite on kuitenkin pysyä terveenä, jaksaa lastenlasten kanssa sekä työssä.

– Motivaatiota on siinä, kun saisi kaappiin tilaa, hyvät vaatteet käyttöön ja että säilyisin terveenä. Haluaisin myös jaksaa vielä pitkään pienten tyttärentyttärieni kanssa. Keventyminen parantaa yleistä jaksamista.

Tuulalla on nyt siis motivaatio kohdallaan, ja tavoitteetkin ovat selvät.

– Tänä keväänä tavoittelen kilo per viikko, tai puoli kiloa per viikko pudotusta. Kunhan yhtenäkään viikkona paino ei nouse, on sekin hyvä, hän tuumaa päättäväisesti.

Seuraa Tuulan ja muiden Keventäjät-blogistien kokemuksia Helmen Keventäjät -blogissa ja Keventäjät-palvelussa.

Teksti: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Tuula Viskari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.