Kevätherkkujen ehdoton ykkönen – oletko koskaan kokeillut?

Kevät on parsaruokien parasta aikaa. Kokeile klassisen herkullista yhdistelmää: parsaa ja uppomunia.

Kevään parsakausi on alkamaisillaan ja tämän kunniaksi Sivumaku-blogin Jani Kinnunen päättikin loihtia klassisen parsa-annoksen uppomunien kera.

– Parsakausi alkaa minulla silloin, kun törmään kaupassa eurooppalaiseen parsaan. Tänä vuonna otin pienen varaslähdön ja kokeilin meksikolaisella versiolla. Onneksi heti perään tuli vastaan italialaisia luomuparsoja. En muista, että olisin törmännyt vastaaviin aiemmin maaliskuun puolella. Tähdet olivat muutenkin puolellani, koska löysin loistavan parsareseptin tämän hetken suosikkikeittokirjastani, Pekka Terävän ja Teemu Auran Puhtaiden makujen keittiöstä. Upea yhdistelmä toisiaan tukevia makuja ja rakenteita. Alkuruoka, jolla valloitat vaativankin porukan keväisellä brunssilla.

Kinnusen mukaan moni pelkää uppomunan tekoa aivan turhaan. Niiden valmistaminen on yllättävän helppoa, kun pitää mielessään muutaman perussäännön.

– len kokannut itsekin sitä vain puolentusinaa kertaa ja aina onnistunut. Kunhan muistaa synnyttää kattilaan kierteen ja pitää veden lämpötila alle kiehumispisteen, 80-90 asteessa. Vesi ei missään nimessä saa kiehua tai saat kattilallisen melkoista valkuaislientä.

Kokeile kotona Sivumaku-blogin reseptiä: Parsaa, uppomuna ja pähkinöitä

Katso videolta Pekka Terävän vinkit uppomunien valmistamiseen:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat