Keväinen juustokeitto

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l kanalientä
  • 1 pkt sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta
  • Pinnalle: Ruohosipulisilppua

Suikaloi kesäkurpitsa ja kuullota suikaleita öljyssä hetki. Kaada kanaliemi suikaleiden päälle ja keitä noin 5 minuuttia. Ota keitto liedeltä ja soseuta se halutessasi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Laita keitto takaisin liedelle ja liuota sulatejuusto keittoon tasaisesti. Sekoita vielä parmesaaniraaste joukkoon ja sekoita.

Ripottele keiton pinnalle ruohosipulisilppua juuri ennen tarjoamista. Tarjoa keiton kanssa porkkana-lanttu-retikkaraasteella verhottuja ruisleipiä. Jälkiruoaksi maistuu hunajalla kuorrutetut greippilohkot.

Lue myös:

    Uusimmat