Kevään häätrendi – tuoksuva morsiuskimppu

Makuja-kokki Tekla Wannas on myös taitava floristimestari, joka loihtii upeita kukka-asetelmia hetkessä. Lue Teklan ihanat vinkit kevään ja kesän juhliin.

Monitaituri Tekla Wannas näyttää taitonsa Makuja-ohjelman keittiössä, mutta hänellä on takataskussaan myös floristimestarin tutkinto. Taitava nainen seuraa alan trendejä tarkastin koti- kuin ulkomaillakin.

Tämän kevään morsiamia hän vinkkaa lisäämään hajuveden lisäksi myös muuta tuoksua hääasuun.

– Keski-Euroopassa käytetään paljon yrttejä morsiuskimpussa ja trendi on hiljalleen rantautumassa myös Suomeen. Esimerkiksi rosmariini ja timjami toimivat loistavasti, sillä ne säilyvät kauniina koko päivän.

Ihan mitä tahansa yrttejä morsiuskimpussa ei voi käyttää, sillä esimerkiksi basilika lakastuu nopeasti. Hääpäivänä kimpun on koostuttava kestävistä kukista, sillä juhlahumussa ne joutuvat kovalle koetukselle.

Myös aidosti tuoksuvat kukat ihastuttavat usean morsiamen kimpuissa tänä vuonna.

– Esimerkiksi David Austinin ruusuissa on upea tuoksu, sillä toisin kuin muissa pitkälle jalostetuissa ruusuissa, tuoksu ja luonnollisuus on yksi tärkeimmistä kriteereistä, hän toteaa.

Sen sijaan värjättyjä kukkia Tekla kehottaa välttämään, sillä ne saattavat tuoda mukanaan todellisen katastrofin.

– Värjätyn kukan tunnistaa aina värjätyksi ja se voi pahimmassa tapauksessa värjätä morsiuspuvun, Tekla muistuttaa.

Toteuta itse upea asetelma

Kevättä kohti mentäessä hempeää vaaleanpunaista ja persikkaa käytetään mielellään juhlakukkina, kesällä taas sininen on suosiossa. Trendikkäimmät kukat ovat tällä hetkellä jaloleinikki ja anemone.

– Gerbera ja oranssi ovat ne epämuodikkaimmat vaihtoehdot tällä hetkellä, tosin syysmorsiamet varmasti käyttävät oranssia mielellään.

Moni hakee kauniin pöytäasetelman ammattilaiselta, mutta Tekla vinkkaa, miten sen voi toteuttaa myös kotikonstein.

– Hanki pieniä vaaseja, esimerkiksi eri kokoisia juomalaseja, ja asettele ne vierekkäin. Laita niihin jokaiseen muutama kukka ja saat näyttävän asetelman, joka on helppo toteuttaa. Kannattaa leikitellä korkeuseroilla, sillä niiden avulla saat mukaan hyvää rytmiä ja mielenkiintoa.

Kuvat: Tekla Wannas

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja