Ketamiiniin perehtyneeltä tohtorilta karu väite Matthew Perryn kuolemasta

Frendeistä tuttu näyttelijä Matthew Perry on kuollut 54-vuotiaana – löytyi lähteiden mukaan porealtaasta 1:35
Näin Frendit-tähti Matthew Perryn kuolemasta uutisoitiin lokakuussa

Kuolinsyyraportin mukaan Matthew Perryn elimistössä ollut ketamiinin määrä vastasi leikkauspotilaille annettua nukutusaineen määrää. Ketamiiniasiantuntijalla on aiheeseen liittyen oma näkemyksensä.

28. lokakuuta yllättäen 54-vuotiaana menehtyneen kanadalaisnäyttelijä Matthew Perryn  kuolinsyyksi varmistui perjantaina 15. joulukuuta tapaturma, joka johtui ketamiini-lääkkeen aiheuttamasta akuutista vaikutuksesta. Ketamiinia käytetään masennuksen hoidossa, mutta myös huumausaineena. 

New York Post kertoo, että kuolinsyyraportin mukaan Perryn elimistössä ollut ketamiinin määrä vastasi leikkauspotilaille annettua nukutusaineen määrää. Lehden mukaan ketamiini voi jättää käyttäjän "transsiin" ja olla vaarallinen, kun sitä otetaan sellaisina määrinä kuin Perry vaikuttaisi ottaneen.

Maailman johtaviin ketamiiniasiantuntijoihin kuuluva, The Ketamine Papers: Science, Therapy, and Transformation -kirjan kirjoittanut tohtori Philip Wolfson kommentoi New York Postille uskovansa, että Perry otti tarkoituksellisesti suuren määrän ketamiinia. 

Hän todella teki sen itse. Hänen on täytynyt ottaa paljon (ketamiinia). Et tee tällaista ja mene uimaan tai minkäänlaiseen uima-altaaseen, Kalifornian San Anselmossa sijaitsevan Transformational Psychotherapy -keskuksen johtaja Wolfson sanoi lehdelle.

Los Angelesin lääkintäviranomaisten mukaan Perry oli ollut ketamiinihoidossa masennuksen ja ahdistuksen takia kymmenisen päivää ennen kuolemaansa. Perryn elimistössä ollut ketamiinin määrä kuolinhetkellä ei kuitenkaan ollut seurausta hänen hoidostaan, sillä ketamiinin puoliintumisaika on vain muutamia tunteja. Wolfson ei ollut mukana Perryn hoidossa.

Kuolinsyyntutkinnan mukaan Perryn elimistössä ollut ketamiini oli aiheuttanut sydämen ylirasittumisen ja hengityselimistön lamaantumisen. Perryn kotoa tai porealtaan läheltä, josta eloton näyttelijä löydettiin, ei löytynyt raporttien mukaan laittomia huumeita. 

Tapaturmaiseen kuolemaan vaikuttivat raportin mukaan myös hukkuminen, sepelvaltimotauti ja opioidivieroitukseen käytettävä buprenorfiini.

Lue myös:

    Uusimmat